Osijek
PREMJEŠTAJI OSJEČKIH SVEĆENIKA

Velečasni Robert Djossou odlazi iz Župe Uzvišenja sv. Križa i vraća se u Benin
Objavljeno 12. kolovoza, 2019.
Ljeto nije samo doba godišnjih odmora koji uživaju brojni svećenici kao i članovi zajednica posvećenog života, nego i vrijeme ponekad i stresnih premještaja u zabačene i nepopularne župe. Obično je pravilo da se svakih nekoliko godina župnici i župni vikari rotiraju kako bi pružili svoje pastoralno iskustvo i drugim župskim zajednicama, odnosno kako bi se spriječio osobni kult svećenika. Mjesni ordinarij Đakovačko-osječke nadbiskupije mons. dr. Đuro Hranić u skladu sa svojim kanonskim ovlastima i ove je godine izdao dekrete o razrješenjima i imenovanjima svećenika.

Novi župnik Župe Rođenja Blažene Djevice Marije u Višnjevcu je vlč. Dejan Bubalo koji je prije toga župničku dužnost obavljao u Tordincima. Vlč. Robert Djossou koga smo predstavili posebnim tekstom u Glasu Slavonije razriješen je službe župnog vikara Župe Uzvišenja sv. Križa u Retfali kako bi se mogao vratiti u rodni Benin, u Afriku. Nekadašnjeg stipendista Župe Duha Svetoga u Čepinu očekuje nova pastoralna dužnost, prema svemu sudeći u njegovoj matičnoj Biskupiji Porto-Novo. Službe župnog vikara konkatedralne Župe sv. Petra i Pavla, apostola, u Osijeku razriješen je vlč. Zlatko Hnatešin te je danom 20. kolovoza imenovan župnim vikarom Župe Duha Svetoga u Slavonskom Brodu. Otac nadbiskup razriješio je vlč. Luku Ivkovića službe župnog vikara Župe sv. Ćirila i Metoda, slavenskih apostola, u Osijeku (Novi grad, Divaltova ulica) te je danom 20. kolovoza imenovan župnim vikarom Župe sv. Mihaela, arkanđela u Donjem Miholjcu. Dosadašnji župni vikar spomenute donjomiholjačke župe vlč. Blaž Jokić danom 20. kolovoza imenovan je župnim vikarom Župe sv. Petra i Pavla, apostola u Osijeku. Mladomisnik vlč. Vlč. Filip Sertić imenovan je nadbiskupijskim povjerenikom za pastoral svećeničkih i redovničkih zvanja te je danom 20. kolovoza župnim vikarom Župe Uzvišenja sv. Križa u Osijeku (Retfala). Još jedan mladomisnik, vlč. Domagoj Vidaković danom 20. kolovoza imenovan je župnim vikarom Župe sv. Ćirila i Metoda, slavenskih apostola u Osijeku.

Kako je službeno objavila Đakovačko-osječka nadbiskupija, vlč. Filip Perković razriješen je službe župnika Župe Rođenja Blažene Djevice Marije u Višnjevcu te mu je dodijeljena slobodna studijska godina u svrhu dovršenja i obrane doktorske disertacije. On je također danom danom 20. kolovoza imenovan pastoralnim suradnikom u Župi Bezgrješnog Srca Marijinog u Slavonskom Brodu. D.Celing
Vlč. Blaž Jokić danom 20. kolovoza imenovan je župnim vikarom Župe sv. Petra i Pavla, apostola u Osijeku
Možda ste propustili...

GLEDAMO TE! OČISTI ZA SVOJIM PSOM!

Poticaj vlasnicima pasa na odgovorno vlasništvo

14. VEČER UDRUGE HRVATA BIH “PRSTEN”

Uvelike pridonose boljitku zajednice

UDRUGA UMIROVLJENIKA POLICIJE OSIJEK

Najbolji je fiš skuhala Druga policijska postaja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RADOVI NA TRGU BANA JELAČIĆA NAKON TEKSTA U GLASU SLAVONIJE

Na omiljenom su igralištu napokon građevinci i bageri

2

POVEĆANO ZANIMANJE ZA CIJEPLJENJE

U ambulantama potrošili
sve cjepivo protiv gripe!

3

15. STUDENOGA NA SNAGU JE STUPILA OBVEZA KORIŠTENJA ZIMSKE OPREME

Vulkanizerske radionice pune, a na zamjenu guma čeka se i nekoliko sati