Osijek
PREMJEŠTAJI OSJEČKIH SVEĆENIKA

Velečasni Robert Djossou odlazi iz Župe Uzvišenja sv. Križa i vraća se u Benin
Objavljeno 12. kolovoza, 2019.
Ljeto nije samo doba godišnjih odmora koji uživaju brojni svećenici kao i članovi zajednica posvećenog života, nego i vrijeme ponekad i stresnih premještaja u zabačene i nepopularne župe. Obično je pravilo da se svakih nekoliko godina župnici i župni vikari rotiraju kako bi pružili svoje pastoralno iskustvo i drugim župskim zajednicama, odnosno kako bi se spriječio osobni kult svećenika. Mjesni ordinarij Đakovačko-osječke nadbiskupije mons. dr. Đuro Hranić u skladu sa svojim kanonskim ovlastima i ove je godine izdao dekrete o razrješenjima i imenovanjima svećenika.

Novi župnik Župe Rođenja Blažene Djevice Marije u Višnjevcu je vlč. Dejan Bubalo koji je prije toga župničku dužnost obavljao u Tordincima. Vlč. Robert Djossou koga smo predstavili posebnim tekstom u Glasu Slavonije razriješen je službe župnog vikara Župe Uzvišenja sv. Križa u Retfali kako bi se mogao vratiti u rodni Benin, u Afriku. Nekadašnjeg stipendista Župe Duha Svetoga u Čepinu očekuje nova pastoralna dužnost, prema svemu sudeći u njegovoj matičnoj Biskupiji Porto-Novo. Službe župnog vikara konkatedralne Župe sv. Petra i Pavla, apostola, u Osijeku razriješen je vlč. Zlatko Hnatešin te je danom 20. kolovoza imenovan župnim vikarom Župe Duha Svetoga u Slavonskom Brodu. Otac nadbiskup razriješio je vlč. Luku Ivkovića službe župnog vikara Župe sv. Ćirila i Metoda, slavenskih apostola, u Osijeku (Novi grad, Divaltova ulica) te je danom 20. kolovoza imenovan župnim vikarom Župe sv. Mihaela, arkanđela u Donjem Miholjcu. Dosadašnji župni vikar spomenute donjomiholjačke župe vlč. Blaž Jokić danom 20. kolovoza imenovan je župnim vikarom Župe sv. Petra i Pavla, apostola u Osijeku. Mladomisnik vlč. Vlč. Filip Sertić imenovan je nadbiskupijskim povjerenikom za pastoral svećeničkih i redovničkih zvanja te je danom 20. kolovoza župnim vikarom Župe Uzvišenja sv. Križa u Osijeku (Retfala). Još jedan mladomisnik, vlč. Domagoj Vidaković danom 20. kolovoza imenovan je župnim vikarom Župe sv. Ćirila i Metoda, slavenskih apostola u Osijeku.

Kako je službeno objavila Đakovačko-osječka nadbiskupija, vlč. Filip Perković razriješen je službe župnika Župe Rođenja Blažene Djevice Marije u Višnjevcu te mu je dodijeljena slobodna studijska godina u svrhu dovršenja i obrane doktorske disertacije. On je također danom danom 20. kolovoza imenovan pastoralnim suradnikom u Župi Bezgrješnog Srca Marijinog u Slavonskom Brodu. D.Celing
Vlč. Blaž Jokić danom 20. kolovoza imenovan je župnim vikarom Župe sv. Petra i Pavla, apostola u Osijeku
Možda ste propustili...

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip Viljevac osvojio drugo mjesto

Najčitanije iz rubrike