Osijek
RECIKLAŽNA DVORIŠTA

Odlagališta u Gornjem gradu i Retfali od rujna
Objavljeno 12. kolovoza, 2019.
Očito s nestrpljenjem, jer vide da su radovi završeni, Osječani se zanimaju kada će se otvoriti reciklažna dvorišta u Retfali i Gornjem gradu. Ako je suditi prema odgovoru, koji smo na ovaj upit dobili iz gradske uprave, bit će to idućeg mjeseca, u rujnu.

- Reciklažna dvorišta "Gornji grad" i "Retfala" trenutačno su u postupku ishođenja uporabne dozvole. Nakon završetka postupka dvorišta se moraju upisati u Očevidnik reciklažnih dvorišta, koji vodi Ministarstvo zaštite okoliša i energetike. Nakon toga dvorišta će biti puštena u rad - odgovaraju iz Ureda gradonačelnika Grada Osijeka.

A radovi na oba reciklažna dvorišta doista su završeni, šest mjeseci nakon uvođenja u posao. S 30. srpnjem natječajno izabrani izvoditelj Osijek-Koteks dovršio je preuzetu obvezu. Reciklažno dvorište Gornji Grad je u Ulici sv. Leopolda Bogdana Mandića 18a (uz autopraonice, neposredno poslije/prije pružnog prijelaza), a ono Retfalačko je u Kapelskoj ulici 83 (na spojnoj cesti koja iz Retfale vodi u Višnjevac). Grad Osijek je realizaciju oba dvorišta prijavio na postupak pri Ministarstvu zaštite okoliša i energetike - građenje reciklažnih dvorišta. Projekt se na temelju Operativnog programa Konkurentnost i kohezija financira sredstvima Kohezijskog fonda Europske unije. Ugovor o dodjeli nepovratnih sredstava je potpisan krajem kolovoza prošle godine, za Gornji grad vrijednost projekta iznosila je 4,2 milijuna kuna, a iznos dodijeljenih nepovratnih sredstava je 3,4 milijuna kuna. "Retfala" je bila nešto jeftinija, 3,7 milijuna kuna, od toga nepovratnih 2,9 milijuna kuna.

Nova reciklažna dvorišta suvremeno su opremljena, natkrivena i osvijetljena, a zaprimat će 48 vrsta otpada, uključujući i onaj opasan za okoliš, poput lijekova, baterija i ulja. Uz već postojeće dvorište na Jugu, a kako bi u cijelosti pokrio područje grada, planira se još gradnja reciklažnog dvorišta na području Donjeg grada. D.Kuštro
Možda ste propustili...

KONCERT TEEN ZBORA INSTITUTA POLIFONIJA

Pomozite im otputovati u Belgiju na natjecanje

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

GRAD NASTAVLJA ULAGATI U SPORTSKU INFRASTRUKTURU

Na Olimpiji sagrađena nova tribina i postavljene sjedalice

Najčitanije iz rubrike