Osijek
RECIKLAŽNA DVORIŠTA

Odlagališta u Gornjem gradu i Retfali od rujna
Objavljeno 12. kolovoza, 2019.
Očito s nestrpljenjem, jer vide da su radovi završeni, Osječani se zanimaju kada će se otvoriti reciklažna dvorišta u Retfali i Gornjem gradu. Ako je suditi prema odgovoru, koji smo na ovaj upit dobili iz gradske uprave, bit će to idućeg mjeseca, u rujnu.

- Reciklažna dvorišta "Gornji grad" i "Retfala" trenutačno su u postupku ishođenja uporabne dozvole. Nakon završetka postupka dvorišta se moraju upisati u Očevidnik reciklažnih dvorišta, koji vodi Ministarstvo zaštite okoliša i energetike. Nakon toga dvorišta će biti puštena u rad - odgovaraju iz Ureda gradonačelnika Grada Osijeka.

A radovi na oba reciklažna dvorišta doista su završeni, šest mjeseci nakon uvođenja u posao. S 30. srpnjem natječajno izabrani izvoditelj Osijek-Koteks dovršio je preuzetu obvezu. Reciklažno dvorište Gornji Grad je u Ulici sv. Leopolda Bogdana Mandića 18a (uz autopraonice, neposredno poslije/prije pružnog prijelaza), a ono Retfalačko je u Kapelskoj ulici 83 (na spojnoj cesti koja iz Retfale vodi u Višnjevac). Grad Osijek je realizaciju oba dvorišta prijavio na postupak pri Ministarstvu zaštite okoliša i energetike - građenje reciklažnih dvorišta. Projekt se na temelju Operativnog programa Konkurentnost i kohezija financira sredstvima Kohezijskog fonda Europske unije. Ugovor o dodjeli nepovratnih sredstava je potpisan krajem kolovoza prošle godine, za Gornji grad vrijednost projekta iznosila je 4,2 milijuna kuna, a iznos dodijeljenih nepovratnih sredstava je 3,4 milijuna kuna. "Retfala" je bila nešto jeftinija, 3,7 milijuna kuna, od toga nepovratnih 2,9 milijuna kuna.

Nova reciklažna dvorišta suvremeno su opremljena, natkrivena i osvijetljena, a zaprimat će 48 vrsta otpada, uključujući i onaj opasan za okoliš, poput lijekova, baterija i ulja. Uz već postojeće dvorište na Jugu, a kako bi u cijelosti pokrio područje grada, planira se još gradnja reciklažnog dvorišta na području Donjeg grada. D.Kuštro
Možda ste propustili...

KOPAČKI RIT, PRAVO MJESTO ZA OPORAVAK OD IZOLACIJE

Povratak prirodi čamcem kroz zelenu oazu nadomak gradu

POTVRDIO I HRVATSKI SABOR

Grad i OBŽ dobro vode svoje financije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POVRATAK TRADICIJE U NEDJELJU

Na osječkoj Autopiji opet je kao nekada

2

KOPAČKI RIT, PRAVO MJESTO ZA OPORAVAK OD IZOLACIJE

Povratak prirodi čamcem kroz zelenu oazu nadomak gradu

3

UKIDANJE SUBVENCIJA ZRAČNOJ LUCI:

Grad Osijek: Nemamo osnove za subvencioniranje