Osijek
U SURADNJI SA ŠEST ŠKOLA

Počeo projekt
“Škola za dijalog”
Objavljeno 11. kolovoza, 2019.
Proni Centar za socijalno podučavanje u suradnji sa šest srednjih škola s područja Osječko-baranjske županije počeo je s provedbom projekta "Škola za dijalog" koji će provoditi do kraja ožujka 2020. godine. Riječ je o projektu kojim se prije svega želi osnažiti srednjoškolsku zajednicu za provođenje dijaloga između mladih - učenika i donositelja odluka, odnosno predstavnika škola, stručnog i nastavnog osoblja za donošenje odluka relevantnih za život mladih.

- Na samom početku provedbe ovoga projekta, provest ćemo istraživanje na temu razine participacije učenika u školi te funkcioniranja Vijeća učenika u srednjim školama na području Osječko-baranjske županije. Nakon toga slijede radionice Vijećaonice s mladima i donositeljima odluka (njih šest) i na kraju završna “Velika Vijećaonica”. Na svakoj radionici sudjelovat će mladi - srednjoškolci od 15 do 19 godina te donositelji odluka, odnosno osobe koje u svom svakodnevnom djelokrugu rada sudjeluju u informiranju mladih i donošenju odluka u školama. Radionica će se sastojati od uvodnog edukativnog dijela - opće informacije o Dijalogu EU-a s mladima, Vijeću učenika i njegovu funkcioniranju te dijaloga između mladih i donositelja odluka - navode u Proni Centru.

- Isto tako, učenici i djelatnici srednjih škola na području Osječko-baranjske županije dobit će osnovne informacije o Dijalogu EU-a s mladima, kao metodi dijaloga između mladih i donositelja odluka koja odražava direktnu mogućnost uključivanja mladih u donošenje odluka relevantnih za vlastiti život, kao i o Dijalogu EU-a s mladima na europskoj razini - istaknuli su. Projekt financira Europska unija kroz program ERASMUS+.
J. Pejaković
Najčitanije iz rubrike