Regija
ZAŠTITNIK POŽEŠKE BISKUPIJE I CARITASA

Proslavili blagdan svetog Lovre
Objavljeno 11. kolovoza, 2019.
POŽEGA

Na blagdan sv. Lovre, zaštitnika Požeške biskupije i biskupijskog Caritasa, održano je središnje biskupijsko slavlje na otvorenom prostoru ispred Biskupskog doma u neposrednoj blizine svečeve crkve, koje je predvodio biskup Antun Škvorčević.

- Okupili smo se ovdje pokraj Lovrine osamstoljetne stare crkve u kojoj na neki način postoji upisano sve ono duhovno i snažno što je Lovro tijekom tolikih godina unosio u srca požeških građana. Želimo otvoriti tom istom duhovnom djelovanju naša srca, svu našu stvarnost, a napose naše biskupijsko služenje čovjeku naviještanjem radosne vijesti i preko našega Caritasa - rekao je biskup. Posebno pozdravljajući misionara s područja Požeške biskupije, vlč. Karla Prpića, koji će uskoro navršiti 30 godina misionarskog služenja u Africi, biskup je rekao: Pozdravljam vas koji po župama nastojite da bude živ Caritas i njegovo služenje čovjeku u potrebama, vas volontere. Pozdravljam sve vas koji ste ovdje jer ste prošle godine primali stipendiju Požeške biskupije.

Svečanom euharistijskom slavlju prethodila je procesija u kojoj su uz biskupa bili svećenici, bogoslovi, sjemeništarci i oni vjernici koji su bili obučeni u narodne nošnje. U dvorani sv. Terezije održan je prigodni program u okviru kojeg je otvoren natječaj za stipendije Zaklade Požeške biskupije za pomoć učenicima i studentima u školskoj i akademskoj godini 2019./2020.

Misnom slavlju bili su nazočni i gradonačelnik Darko Puljašić, Caritasovi volonteri iz cijele Biskupije, kao i stipendisti koji su prošle godine primali stipendiju od Zaklade. B.S.T.
Možda ste propustili...

14. ROĐENDAN BIBLIOBUSA

Drenovčani imali najbolji bibliorap

MALONOGOMETNI HUMANITARNI TURNIR

“Nisi sam” za Karla Bartolovića

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana