Regija
ZAŠTITNIK POŽEŠKE BISKUPIJE I CARITASA

Proslavili blagdan svetog Lovre
Objavljeno 11. kolovoza, 2019.
POŽEGA

Na blagdan sv. Lovre, zaštitnika Požeške biskupije i biskupijskog Caritasa, održano je središnje biskupijsko slavlje na otvorenom prostoru ispred Biskupskog doma u neposrednoj blizine svečeve crkve, koje je predvodio biskup Antun Škvorčević.

- Okupili smo se ovdje pokraj Lovrine osamstoljetne stare crkve u kojoj na neki način postoji upisano sve ono duhovno i snažno što je Lovro tijekom tolikih godina unosio u srca požeških građana. Želimo otvoriti tom istom duhovnom djelovanju naša srca, svu našu stvarnost, a napose naše biskupijsko služenje čovjeku naviještanjem radosne vijesti i preko našega Caritasa - rekao je biskup. Posebno pozdravljajući misionara s područja Požeške biskupije, vlč. Karla Prpića, koji će uskoro navršiti 30 godina misionarskog služenja u Africi, biskup je rekao: Pozdravljam vas koji po župama nastojite da bude živ Caritas i njegovo služenje čovjeku u potrebama, vas volontere. Pozdravljam sve vas koji ste ovdje jer ste prošle godine primali stipendiju Požeške biskupije.

Svečanom euharistijskom slavlju prethodila je procesija u kojoj su uz biskupa bili svećenici, bogoslovi, sjemeništarci i oni vjernici koji su bili obučeni u narodne nošnje. U dvorani sv. Terezije održan je prigodni program u okviru kojeg je otvoren natječaj za stipendije Zaklade Požeške biskupije za pomoć učenicima i studentima u školskoj i akademskoj godini 2019./2020.

Misnom slavlju bili su nazočni i gradonačelnik Darko Puljašić, Caritasovi volonteri iz cijele Biskupije, kao i stipendisti koji su prošle godine primali stipendiju od Zaklade. B.S.T.
Možda ste propustili...

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

Najčitanije iz rubrike