Regija
PD KRNDIJA

Hrvoje Tržić je uspio, popeo se na najviši vrh
Objavljeno 12. kolovoza, 2019.
NAŠICE

Nakon osam mjeseci priprema Hrvoje Tržić, predsjednik Planinarskog društva Krndija, popeo se na najviši vrh Europe. U subotu, u 10.20 sati, s bračnim parom Čajka, Silvijom i Ratimirom, našički planinar popeo se na Elbrus, na 5642 metara nadmorske visine, najviši vrh Rusije.

- Ponosan sam na uspjeh, a posebna je čast bila razviti zastavu PD-a Krndija Našice, jer ovo, osim vlastitim uspjehom, smatram i uspjehom društva - rekao je drugi Našičanin kojemu je ovo uspjelo. Na vrhu je razvio i zastavu Grada Našica koji ga je financijski podupirao. U zadnjem intervju prije odlaska Tržić nam je pojasnio zašto je krenuo na ovu ekspediciju.

- To je jednostavno ljubav prema planini i takvom načinu života. Biti tamo gdje čovjek rijetko dolazi neprocjenjivo je i posebno - rekao je tada Tržić, a vjerujemo da će nam to i potvrditi čim se vrati u Hrvatsku. Njegov dolazak očekuje se u utorak u kasnim večernjim satima. Ovo nije jedina njegova ekspedicija, jer je prošle godine Tržić sa svojim kolegom Franjom Matasićem osvojio i Mont Blanc. I.Ć.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike