Mozaik
FESTIVAL JAZZ.HR/JESEN OTKRIO IMPRESIVAN PROGRAM

Tri dana jazz-spektakla u Zagrebu
Objavljeno 11. kolovoza, 2019.
Nakon sjajnog proljetnog izdanja i najave novih koncerata, Jazz.hr najavio je i ovogodišnje jesensko izdanje festivala. Jazz.hr/jesen održat će se od 17. do 19. listopada ove godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a otkrivena su i sjajna imena najveće svjetske jazz-scene. Poljski jazz-pijanist, producent i skladatelj filmske glazbe, Leszek Moždžer otvorit će festival 17. listopada.

Moždžera prati glas najboljeg poljskog jazz-glazbenika proteklog desetljeća, a tijekom svoje impresivne karijere snimio je više od 100 albuma. David Friesen, Pat Metheny, Arthur Blythe i Buster Williams, samo su neki od kolega s kojima je dosad surađivao, a redovno surađuje i s Janom Kaczmarekom, poljskim skladateljem s adresom u LA-u s kojim sklada glazbu za 20th Century Fox i Miramax. Virtuozni harfist Edmar Castaneda u Zagreb stiže 18. listopada u sklopu festivala Jazz.hr/jesen. Edmar Castaneda rođen je 1978. godine u Bogoti, a harfu je otkrio još kao tinejdžer dok je u Kolumbiji svirao folklor. Jazz je otkrio ubrzo nakon što se s ocem preselio u New York, a odmah ga je fascinirala sloboda i sofisticirani zvuk jazza.

ZZ Quartet zatvorit će Jazz.hr/jesen 19. listopada. Glavna misao vodilja Jazz.hr-a je omogućiti domaćoj publici dolazak na koncerte najkvalitetnijih jazz-glazbenika, educirati mlade glazbenike kroz koncerte, radionice i direktnu suradnju sa svjetskim zvijezdama, kao i dogovoriti međunarodne suradnje, na način da hrvatskim jazzistima otvore vrata za nastupe na stranim pozornicama.J.Kn.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike