Sport
CIBALIA U ZAGREBU

Vinkovčani idu u goste kod Rudeša - na “generalku”
Objavljeno 10. kolovoza, 2019.
Tko danas zaigra protiv Rudeša može se nadati kako će biti i u kadru za prvih 11 protiv Sesveta

Nogometaši Cibalije u posljednjoj su fazi priprema za prvenstvo Druge HNL. Vinkovčani su odradili prvi dio priprema kod kuće, potom su otišli na Kupres, a nakon povratka kući trener Davor Mladina u gradu na Bosutu uvježbava taktičke zamisli i priprema momčad za ono što je čeka na drugoligaškim nogometnim terenima.

Uz treninge, tu su i prijateljske utakmice, a "generalka" je na rasporedu danas (subota) kada Cibalia gostuje kod Rudeša u Zagrebu. Mladina je najavio kako će protiv Rudeša na travnjak poslati sve igrače koji će biti u užem izboru za drugoligašku premijeru i susret protiv Sesveta. Znači, tko danas zaigra protiv Rudeša može se nadati kako će biti i u kadru za Sesvete. Ujedno, ovo je nekima posljednja prilika da se nametnu za svoje mjesto u udarnih 11.

- Protiv Rudeša u Zagrebu imamo posljednju provjeru pred početak drugoligaške sezone. Ovo je ujedno i prilika igračima koji još nisu osigurali svoje mjesto u početnom sastavu da ga izbore, jer još nisam načisto tko će igrati u prvoj utakmici. Naime, imam još nekoliko nepoznanica što se tiče momčadi koja bi trebala istrčati u petak na travnjak protiv Sesveta. Još ne znam početni sastav, ali siguran sam kako ćemo početak prvenstva dočekati potpuno spremni - kaže trener vinkovačkog drugoligaša Davor Mladina.

Trener start dočekuje s nekoliko upitnika. Nadao se kako će biti još nekoliko pojačanja, no nema dolazaka, pa priznaje kako nije realno da se ova momčad bori za vrh tablice.

- Trebaju nam još najmanje tri kvalitetna igrača, tri pojačanja s kojim sam uvjeren da bismo se mogli upustiti u borbu za vrh. Ako ne dođu, vidjet ćemo kako će biti - dodaje Mladina.

Kada su u pitanju dolasci kvalitetnijih igrača trenutačna financijska situacija kluba to nikako ne može podnijeti, a s druge strane treba biti optimističan, jer u Vinkovcima se događa "nešto veliko". Klub je u fazi pronalaženja strateškog partnera, navodno zainteresiranih ima, ali još nije raspisan natječaj za preuzimanje, pa je očito da do početka sezone neće biti ništa od pojačanja. Ako se proces preuzimanja dogodi nakon početka sezone, pojačanja se mogu očekivati na zimu. Tako je ovo ljeto Cibalia jedino pojačanje dobila u povratniku Ivanu Galiću, ali on nije potpuno "fit". Trenira s momčadi, ali ozljeda ga je spriječila da se potpuno spremi, pa će vjerojatno za početak prvenstva biti igrač koji će moći odraditi samo jedno poluvrijeme.

Antun Grgić
SAMO JEDAN PORAZ U PRIPREMAMA
Danas Vinkovčani igraju s Rudešom, a u srijedu su odradili susret protiv četvrtoligaša Dilja na njihovom travnjaku i doslovce u posljednjim sekundama pogotkom Blaža Tustonjića došli do pobjede od 1:0. Protiv Dilja Cibalia je odigrala devetu ovoljetnu pripremnu utakmicu, a skor je impresivan. Ubilježili su nogometaši Davora Mladine šest pobjeda, odigrali dvije neodlučene utakmice i doživjeli samo jedan poraz. Onaj u Travniku, a pitanje je kako bi ta utakmica završila da nije pala obilna kiša, a u tim “vodenim uvjetima” bolje su se snašli Travničani. Pobjede u pripremnim utakmicama dižu samopouzdanje momčadi, no zapravo ne moraju ništa značiti. Najvažnije je da Vinkovčani uspješan skor imaju kada krene drugoligaško prvenstvo.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike