Sport
OSJEČKA KOŠARKAŠKA SURADNJA

“Brokeri” i “mursašice” pod kapom zajedničkog sponzora
Objavljeno 10. kolovoza, 2019.
Od sljedeće sezone u imenu KK Mursa bit će i dodatak VROS

Dugo godina grad na Dravi mogao se hvaliti da je u elitnom košarkaškom ligaškom razredu imao predstavnike u obje konkurencije. To je posebno vrijedilo za prvih desetak godina naše državne i sportske samostalnosti. U zadnjih desetak godina Osijek nije bio ucrtan na prvoligašku mapu sve dok današnje Vrijednosnice Osijek iz Darde nisu preselile u Gradski vrt. To se dogodilo prije pet godina, a tek u prošlom natjecateljskom ciklusu zajedno su u društvu naših najboljih klubova igrali i "brokeri" i košarkašice Murse.

Tražite poveznicu između muške i ženske košarke u slavonskoj metropoli? Nije do sada bilo previše dodirnih točaka, ali to bi se trebalo promijeniti. Već službeno od jučer, kada je u dvorani Gradski vrt potpisan ugovor o partnerstvu između KK Vrijednosnice Osijek i KK Murse, koja bi objektivno iz ove suradnje trebala izvući više. Naime, zna se da "brokeri" već cijelo desetljeće kontinuirano igraju u najjačem društvu, a košarkašice bi trebale krenuti njihovim stopama i ustaliti se u najjačoj konkurenciji, iz koje su ispale ovog proljeća.

- Kreće zajednička promocija u našem gradu, stoga smatram da je dan potpisivanja ovog ugovora o partnerstvu jako dobar dan za osječku košarku. Tvrtka, kao i klub Vrijednosnice Osijek, očito su prepoznale naš potencijal, ne krijemo da nas je oduševio nedavni kontakt Vrijednosnica Osijek te ponuda za partnerstvo i sponzorstvo. Suradnja je potpisana na tri godine, u ugovoru je više stavaka, a svakako najvažnije je to što sada imamo glavnog sponzora te ćemo u sinergiji s njim nastojati što je brže moguće stvoriti sve preduvjete i za stvaranje stabilnog ženskog prvoligaša - kaže čelni čovjek Murse Zrinko Zvocak.

Jasno, dolazak novog sponzora donosi i logičnu promjenu imena. Klub će se službeno zvati Mursa Vrijednosnice Osijek. Dodatak VROS u imenu trebao bi biti garancija da će uskoro grad na Dravi biti jedini do Zagreba u kojem će se gledati utakmice osječkog dvojca protiv najboljih hrvatskih klubova.

- Ova suradnja nametnula se kao prirodan slijed. Mursa ima tradiciju, stabilnost i vrijedne ljude u klubu koji skrbe i mnogo ulažu u vlastitu igračku bazu. Nedostaje im samo malo pomoći da bi ostvarila svoje ambicije. Imali smo neke zajedničke projekte u prošlosti, sada ćemo to podići na višu razinu. Neće pomoć biti samo financijska, nego logistička i sportska te vjerujem da će to na kraju i rezultirati povratkom Murse VROS u prvoligašku konkurenciju. Grad Osijek zaslužuje dva košarkaška prvoligaša, smatra sportski direktor Vrijednosnica Osijek Renato Martinko, koji je sa Zvocakom zajedno potom i potpisao trogodišnju suradnju. Zadovoljni takvim raspletom bili su i Dražen Dogan, glavni tajnik Zajednice sportskih udruga grada Osijeka te Zvonko Milas, predsjednik Košarkaškog saveza Osječko-baranjske županije. Naglasili su da bi sportska partnerstva bila poželjna i u drugim klubovima i sportovima, a nama sada ostaje vidjeti kako će se razvijati osječki muško-ženski košarkaški pakt.
Nino Benčina
SLAGANJE IGRAČKE KRIŽALJKE
Oba košarkaška kluba s Drave slažu rostere pred početak priprema za novu sezonu. U Vrijednosnicama Osijek u tijeku je potpuna rekonstrukcija momčadi koja se polako popunjava s novim imenima. S druge strane, u Mursi VROS pokušat će stvoriti kadar koji bi možda već ove sezone vratio izgubljeni status.

- Lani smo nakon devet godina izborili povratak u Prvu ligu, nismo zadržali status, ali ćemo ga sada pokušati vratiti. U novu sezonu krenut ćemo s promjenama u kadru, ali i na klupi, gdje je Goran Gunjević već preuzeo ulogu glavnog trenera od Dražena Nikšića. Imamo darovitu juniorsku, pa i kadetsku generaciju, dvije igračice od 16 i 17 godina (Mihaljević i Štrk) su u U20 reprezentaciji Hrvatske na Europskom prvenstvu B divizije. Oslonac će biti na vlastite snage, a pokušat ćemo dovesti i pojačanja sa strane. U planu je dolazak po jedne mlade reprezentativke iz BiH i Srbije, a to neće vjerujem biti i jedine akcije. Pripremamo još jedno veliko, ali neka to ostane kao jesensko iznenađenje, zagonetno će predsjednik Mursa Vrijednosnice Osijek.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike