Kultura
U SKLOPU “FEDOR-A”

“Vremepolov - Tragovima Bele IV.” 18. kolovoza
Objavljeno 10. kolovoza, 2019.
U Gradskom kazalištu Virovitica predstavljena su dva kulturna događanja udruge "Pričalica", koja će se u sklopu festivala dramskog odgoja FeDOr te Rokova, održati 18. kolovoza. Organizatorica festivala Snježana Lančić sa svojim je stručnim timom suradnika, među kojima su i voditeljica KUC Virovitica Danijela Duvnjak, socijalna i dramska pedagoginja Suzana Sokele, dramska pedagoginja i voditeljica dramske igraonice Gradske knjižnice i čitaonice Ivana Molnar i povjesničar umjetnosti Tomislav Slavić, predstavila predstavu "Vremeplov – tragovima Bele IV." te igrani film "In". Predstava, koju izvodi Dramski studij Kazališta Virovitica, i igrani film, čija je autorica organizatorica, predstavit će se publici u sklopu festivala FeDOr, koji ove godine slavi 10. godišnjicu.

- Struktura tog dijela festivala koncipirana je tako da polaznici kroz radionice prolaze stvaralački proces i od povijesne zabilježbe razviju prvo priču, a potom i predstavu. FeDOr počinje 10. kolovoza, a mi se tri dana, od 10 do 13 sati, pripremamo i prolazimo kroz sedam radionica, i to Potraga za blagom, Pripovijedanje, Vođena fantazija, Borbe na sceni, Glazba i vrijeme, Tijelo u pokretu te Lutka i ja, tijekom kojih razvijamo konačnu predstavu koju ćemo onda u utorak, 13. kolovoza, odigrati u najavljenom terminu - kaže Lančić.

Predstava će se odigrati ispred Gradskog kazališta u 18 sati, a projekcija filma će se u 19 sati, održati u Kazalištu. V.Grgurić
Možda ste propustili...

KRISTINA DELALIĆ VETENGL, O 13 GODINA KREATIVNIH RADIONICA MLU-A

Polaznici uvijek traže još, nezasitni su izložbi, radova, proučavanja

U SKLOPU 70. IGARA OTVOREN TREĆI SUSRET U DEPOU DUBRAVKE LOŠIĆ

Umjetnica detronira umjetničku ekskluzivnost

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DENIS DETLING, OPTIMISTIČAN NOVI STARI RAVNATELJ

Nikada nisam bio skeptičan u svezi s preseljenjem u Vegu

2

DANI LUKE BOTIĆA U ĐAKOVU I GORJANIMA

Knjiga o bačkim Hrvatima Šokcima

3

"SVE MOJE BOJE ZA TEBE" PETRE UŠALJ U ZADRU

Oslikavanje lica i tijela kao terapija