Svijet
BEOGRAD SE PRIPREMA ZA VRUĆU JESEN NA KOSOVU

Vučić: Nećemo tolerirati pogrom Srba
Objavljeno 9. kolovoza, 2019.
Prorežimske Večernje novosti doznaju kako su tri ključne točke na kojima će počivati napori Beograda u "obrani" Kosova na jesen, koja će za Srbiju biti jako teška, kako je najavio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, posebice na Kosovu, a to su "odlučna diplomatska bitka za kompromisno rješenje za kosovsko pitanje, koje ne bi podrazumijevalo da Srbija izgubi sve, zaštita Srba na Kosovu od mogućeg pogroma i očuvanje mira i učiniti sve kako bi se Srpska lista održala kao dominantna i kohezijska politička opcija Srba na Kosovu". Podsjećaju na Vučićevu izjavu kako će Zapad pokušati ubrzati rješavanje kosovskog pitanja i zaprijetio da se rješenje neće moći ostvariti ako "Srbija ne dobije ništa".

Za brže rješenje zauzimaju se i američki i francuski predsjednici Trump i Macron, ali Vučić kaže kako to nije pitanje roka, nego sadržaja.

- Problem je u sadržaju, u onome što nudiš i što ćemo dogovoriti. Ljudi u međunarodnoj zajednici moraju znati da neće biti rješenja ako netko misli da Srbija treba biti ponižena - kaže Vučić, dodajući kako na jesen "ne isključuje mogućnost različih incidenata, pokušaja...", ali "nećemo tolerirati ubijanje srpskog življa i pogrom". M.F.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POSLAO PISMO DONALDU TUSKU

Johnson želi “backstop” izbaciti iz sporazuma

2

HDZ BIH POZIVA NA USPOSTAVU BEZ POSTAVLJANJA UVJETA

Propao još jedan pokušaj uspostave vlasti u BiH

3

RAKETNI POKUS

Rusija optužila SAD da potiče napetosti