Osijek
HZZO - REGIONALNI URED OSIJEK

Šalter sala HZZO-a ostaje u Zvonimirovoj ulici
Objavljeno 9. kolovoza, 2019.
Šalter sala Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Regionalnog ureda Osijek ipak do daljnjeg ostaje na adresi Kralja Zvonimira 1. Malo smo požurili s informacijom o njihovom preseljenju ovoga vikenda, ono se odnosi samo na njihove kolege iz Mirovinskog.

No kako je izvjesno da će zgrada koju zajednički koriste službe mirovinskog i zdravstvenog u obnovu, izvjesno je da će do preseljenja doći, ali o datumu i mjestu preseljenja javnost će biti na vrijeme obaviještena. S druge strane još uvijek je u tijeku i javni natječaj za zakup poslovnog prostora za potrebe osječkog HZZO-a, predmet tog natječaja je zakup uredskog poslovnog prostora u Osijeku, površine približno 300 do 400 m četvornih metara, ondje će se seliti njihove stručne službe. Traženi uvjeti su, između ostaloga, da prostor mora biti u zadovoljavajućem stanju, bez potrebe za većim ulaganjima i opremljen osnovnom infrastrukturom te blizina poslovnog prostora sjedištu Zavoda u Osijeku. Traži se i uređena gradska infrastruktura, pristupačnost pomoću javnog prometa i osobnim vozilima, prema mogućnosti bez urbanističko arhitektonskih barijera. Trajanje zakupa je 14 mjeseci (uz mogućnost produženja za vrijeme dok traju radovi na obnovi poslovne zgrade Zavoda). A kao što smo rekli zgrada u kojoj je sjedište osječkog Zdravstvenog i Mirovinskog u cjelovitu će rekonstrukciju. Putem natječaja Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, s pozicije energetske obnove zgrada javnih službi, osigurano je 7,9 milijuna kuna. Šezdeset posto tog iznosa je nepovratno, ostatak novca su, proporcionalno vlasničkom udjelu, osigurali HZMO i HZZO.

Radit će se paralelno i na uređenju unutrašnjosti, pri čemu je dobra informacija kako će biti ugrađeno dizalo. Radovi će, prema predviđenom trajati godinu i pol dana. D. Kuštro
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DRUGA STRANA IRSKE - PRIČA PSIHIJATRICE KOJE SE NAKON TRI GODINE VRATILA U KBC OSIJEK

U Irskoj je plaća oko 5.000 eura, ali dok platite život ne ostane vam puno više nego ovdje

2

I PET MJESECI POSLIJE BEZ RJEŠENJA

Kanižlićeva bez kružnog
toka i biciklističke staze?!

3

NOVA OPREMA ZA UMJETNU OPLODNJU

Samo prošle godine u KBC-u Osijek 400 potpomognutih oplodnji