Osijek
“SUSJEDA IZ PAKLA” S MEŠTROVIĆEVOG VIJENCA OPET PRIJETI

Nakon noževa, sad s 11.
kata baca boce s vodom
Objavljeno 10. kolovoza, 2019.
Kad je prije nekoliko dana šetala psa ispred zgrade na Vijencu Ivana Meštrovića 48 i vidjela kako s 11 kata na nju pada boca od 1,5 litara puna vode, stanarki te zgrade prekipjelo je! Snimila je video u kojem pokazuje samo jedan u nizu "projektila" koji je bacila B. L. (podatci poznati redakciji), unatoč tome što je prostor ispred zgrade svakodnevno pun šetača, razigrane djece...

Gospođa baca sve što joj padne pod ruku na ljude, životinje i djecu. Upravo je bacila ovo (boca, nap.a.), a na nas svakodnevno baca šalice, tanjure, tegle, smeće, metalne kutije, što god hoće. Pa vi sad meni recite je li to normalno, pita se i u videu stanarka koja je željela ostati anonimna i koja je još u listopadu prošle godine upozorila na ovaj problem koji ne jenjava godinama. Svjedoči kako nekultura doseže do toga da stanarima kad ih vidi na stubištu govori, kaže naša sugovornica, nevjerojatne prostote i vrijeđa ih.

Iako su u početku problema pokušali najprije riješiti problem s njom osobno, pa potom i s institucijama, stvar se nije pomaknula s mrtve točke. Štoviše, naša sugovornica kaže da je svakim danom sve gore.

- Ne možete znati što će doletjeti s balkona. Nekada su to noževi, nekad keramičke šalice i štošta drugo. I da iz prizemlja baca bilo bi opasno, a kamoli ne s 11. kata. To više nije normalno i unatoč tome što svi znaju kakva je, nitko nam ne pomaže - tvrdi stanarka VIM-a 48.

Podsjetimo, u listopadu prošle godine stanari su istupili u javnost kad su s prozora viđali kako B. L. baca lampione za groblje, a nerijetko su letjeli i noževi. Iako su i tada reagirali, nitko im do danas nije pomogao, a njihova susjeda iz pakla, kako je nazivaju, i dalje sve radi po svome.

- Čim čuje da zalaje pas ona baca napamet sve što stigne, pa gdje padne. Mene je neki dan za dlaku promašila boca puna vode. Ne smijem zamisliti što bi se dogodilo da me pogodila, a očigledno dok netko ne nastrada, nitko neće reagirati. To je kod nas tako, a više sam nego sigurna da bi ovaj problem bio riješen davno da u zgradi živi netko bitan. No ne živi - zaključuje stanarka.

Vjerojatno je da će se problem nakon posljednjeg istupa stanara, odnosno snimljenog videa koji je za nekoliko dana pregledalo više od dvije tisuće ljudi, ipak biti riješen. Naime, kako doznajemo od Zorana Kona, glasnogovornika PU osječko-baranjske, policijski službenici provjeravaju situaciju na terenu. M. Mihelić
Možda ste propustili...

BICIKLIJADA DO ZLATNE GREDE, KONCERT I BOGATE TOMBOLE

Počinje biciklistički spektakl FEBIRE

DAO JE ŽIVOT ZA DOMOVINU

Dan škole i sjećanje na Davora Milasa

PREDSTAVLJENA KNJIGA NESTALI 2 U OSIJEKU

Potresnih 47 priča nestalih u Domovinskom ratu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NA NATJEČAJ ZA ORGANIZACIJU ADVENTA SAMO JEDNA PONUDA

Privatnike ne zanima organizacija Adventa u Osijeku

2

U IŠČEKIVANJU NOVOG STAMBENOG ZAKONA

Bez ikakvih sankcija nepovratno troše tisuće kuna iz pričuve

3

OSJEČKI CENTAR ZA SOCIJALNU SKRB

Gundulićeva bez detektora metala, u Jägerovoj nema čak ni zaštitara