Mozaik
NA SARAJEVO FILM FESTIVALU PREDSTAVLJA NOVI FILM

Gael García Bernal posebni gost
Objavljeno 10. kolovoza, 2019.
Proslavljeni meksički glumac Gael García Bernal bit će posebni gost 25. Sarajevo Film Festivala (SFF), koji se održava od 16. do 23. kolovoza, potvrdili su iz direkcije najveće regionalne filmske smotre. Bernal je u Bosni i Hercegovini već boravio, 2014. godine, kada mu je uručena nagrada Počasno srce Sarajeva, a ovaj put na Sarajevo Film Festival stiže kako bi predstavio svoj najnoviji film, "Chicuarotes", koji je sam i režirao, a svjetsku je premijeru doživio na posljednjem Cannes Film Festivalu.

Osim toga, Bernal glumi i u novom filmu redatelja Elieja Suleimana "To mora biti raj", koji će također biti prikazan sarajevskoj publici u sklopu Open Air programa u sklopu ovogodišnjeg festivala.

Posebna projekcija Berlanova filma "Chicuarotes" predviđena je za srijedu, 21. kolovoza, a nakon projekcije publiku očekuje masterclass uz razgovor o filmu i karijeri s Gaelom Garcíom Bernalom.

U ovom ostvarenju Bernal donosi priču o dva tinejdžera iz Mexico Cityja koja očajnički pokušavaju pobjeći od siromaštva i bijede. Njihove ih želje brzo dovode u vezu s meksičkim kriminalnim podzemljem i oni svim silama pokušavaju zaraditi dovoljno novca kako bi otkupili vlastitu slobodu. Ovo nije njegov prvi redateljski posao, jer je kao redatelj Gael García Bernal debitirao s filmom "Deficit" 2007. Hina
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike