Regija
POČELI RADOVI

Posebna prometna regulacija u Vukovaru
Objavljeno 9. kolovoza, 2019.
VUKOVAR


Iz Grada Vukovara obavještavaju sudionike u prometu kako su u tijeku radovi na izvanrednom održavanju državne ceste D2 u Vukovaru, u Županijskoj ulici i Ulici dr. Antuna Bauera Paje.


Radovi obuhvaćaju obnovu asfaltnih slojeva kolnika, zamjenu rubnjaka, novu oborinsku odvodnju i novu vertikalnu i horizontalnu signalizaciju, čime će prometnice u samom središtu Vukovara dobiti novi, moderniji izgled.


Za vrijeme izvođenja radova na obnovi i modernizaciji navedenih prometnica, primjenjivat će se posebna prometna regulacija. Tijekom izvođenja prve i druge faze rekonstrukcije Županijske ulice, Ulica dr. Antuna Bauera Paje bit će u potpunosti zatvorena, a Županijskom ulicom neće biti moguće prometovati od Ulice Lavoslava Ružičke do Bolničke. Promet će se odvijati dvosmjerno Ulicom kardinala Alojzija Stepinca do Bolničke ulice, a zatim Županijskom za smjer istok. Izlaz iz Ulice J.J. Strossmayera i Dunavske ulice bit će omogućen Županijskom ulicom i to jednim voznim trakom do Ulice Lavoslava Ružičke, a zatim prema prethodno opisanoj regulaciji.
U trećoj fazi izvođenja radova privremena regulacija prometa odvijat će se samo na dijelu Županijske ulice, od Bolničke do Ulice Ivana Gundulića te će se prometovati jednim voznim trakom uz moguće kraće zastoje zbog izvođenja prekopa oborinske kanalizacije i postavljanja završnog sloja asfalta. D. Korpoš
 
STRPLJENJE I RAZUMIJEVANJE
Iz Grada Vukovara navode kako je predviđeno trajanje radova u Ulici dr. Antuna Bauera Paje puna četiri mjeseca, a u Županijskoj ulici predviđeno je da potraju oko šest mjeseci. Zato iz Gradske uprave upućuju molbu građanima Vukovara za strpljenje i razumijevanje zbog eventualnih gužvi na cestama koje će radovi najvjerojatnije prouzročiti. No, dodaju, po završetku ovih opsežnih zahvata na prometnicama Vukovarci će svjedočiti sigurnijim, a potom i moderno uređenim prometnicama koje će itekako pridonijeti ljepšoj vizuri grada na Dunavu.
Možda ste propustili...

KOMEMORACIJA M. MRŽLJAKU I J. VAGNERU

Trajni spomen na dva budrovačka branitelja

PREVENTIVNE AKCIJE U PODRAVSKOJ MOSLAVINI I VILJEVU

Policija savjetovala male bicikliste

Najčitanije iz rubrike