Regija
BAZEN U VUKOVARU

U dva mjeseca imali čak 35 tisuća kupača
Objavljeno 9. kolovoza, 2019.
VUKOVAR

Prvi pokazatelji govore kako će ove godine broj posjetitelja bazena u Vukovaru znatno nadmašiti prošlogodišnji.

Na to su dijelom utjecale i vremenske (ne)prilike koje su odgodile početak kupališne sezone na Vukovarskoj adi, no, kako nam je rekao Ivan Szabo, ravnatelj Javne ustanove Sportski objekti Vukovar, primjetno je da građani ne dolaze na plivalište samo u potrazi za osvježenjem kada zavladaju velike vrućine, nego ih privlače različiti sadržaji.

- U lipnju i srpnju prošle godine imali smo oko 20 tisuća posjetitelja, a u ta dva mjeseca ove godine 35 tisuća. Jasno je kako nam to daje razlog za zadovoljstvo, ali i govori kako se građani prilagođavaju nama, kao i mi njima u smislu njihovih potreba i želja za određenim sadržajima - naveo je Szabo.

Pojasnio je kako su osposobili veći broj spasilaca i redara te bolje opremili ugostiteljski objekt, kada je riječ o ponudi hrane, pića, osvježenja i sladoleda. Također su se angažirali na nabavi više suncobrana i ležaljki, što kontinuirano privlači sve više Vukovaraca i posjetitelja iz drugih mjesta.

- Evidentirali smo promjene u odnosu prema protekla dva ljeta, kada su nam najviše dolazili u vrijeme visokih temperatura u potrazi za osvježenjem i koristili vanjske bazene. Ove godine dolaze se kupati i kada temperature ne možemo nazvati jako visokim, što znači kako ljudi polako stječu naviku redovitog dolaska na bazen - naglasio je.

Vukovarci su s nestrpljenjem dočekali početak sezone na Vukovarskoj adi, gdje se, osim kupanja u Dunavu, mogu zabaviti i relaksirati na plaži te odigrati odbojku ili nogomet na pijesku. I neke udruge dio aktivnosti organiziraju na adi, pripremajući različite programe.

Podsjećamo kako ŠRU Dunav izletnike prevozi s pontona kod Veslačkog kluba, od ponedjeljka do četvrtka od 12 do 19 sati te petkom, subotom i nedjeljom od 11 do 19, dok se povratak s ade obavlja svakim danom najkasnije do 20 sati. D.Korpoš
 
Možda ste propustili...

NOVAC UPRIHODOVAN OD DRŽAVNE ZEMLJE GRAD NEIZRAVNO VRAĆA POLJOPRIVREDNICIMA

Za poljoprivrednu infrastrukturu 600.000 kuna

OBJAVLJEN NATJEČAJ

Grad daje stipendije

Najčitanije iz rubrike