Regija
U NEDJELJU

28. obljetnica pogibije Stjepana Mlakara, prve orahovačke ratne žrtve
Objavljeno 9. kolovoza, 2019.
ORAHOVICA

U organizaciji Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Policijske postaje Orahovica 1990. - 1991. te pod pokroviteljstvom općine Čačinci, u nedjelju, 11. kolovoza, obilježit će se 28. obljetnica pogibije prve orahovačke žrtve Domovinskog rata, policajca Stjepana Mlakara.

- U 8 sati ispred spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Čačincima, krenut će ‘‘Hodnja za žrtvu‘‘ od Čačinaca do spomen-obilježja Stjepanu Mlakaru uz cestu između mjesta Humljani i Pušina u organizaciji UHBL PTSP-a Virovitičko-podravske županije. Točno u 9 sati predstavnici udruga odat će počast Stjepanu na njegovu grobnom mjestu na mjesnom groblju u Četekovcu. Središnji komemorativni skup održat će se, s početkom u 10 sati, kod spomen-obilježja Stjepanu Mlakaru između mjesta Humljani i Pušina, odnosno na mjestu njegove pogibije. Pozivam sve hrvatske branitelje da nam se pridruže da zajedno odamo dužno poštovanje našoj prvoj žrtvi Domovinskog rata – kaže predsjednik udruge organizatora Robert Kuzmić.

Kako je najavljeno, obilježavanju obljetnice i sjećanju na poginulog priključit će se i članovi UHBDVDR Orahovica hodnjom od Čačinaca do grobnog mjesta Stjepana Mlakara u Četekovcu. V.Grgurić
 
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike