Osijek
ŽUPANIJSKA ULICA

Sanacija se očekuje krajem kolovoza
Objavljeno 9. kolovoza, 2019.
Infrastrukturni prometni problem, koji već godinama muči vozače automobila, bicikliste, čak i pješake, u samom središtu Osijeka napokon će se riješiti, doduše tek privremeno. Riječ je o oštećenju kolnika uz tramvajsku prugu u prometnoj Županijskoj ulici, o kojemu smo već pisali sredinom srpnja, kada smo otkrili da će se cjelovita rekonstrukcija istočnog dijela prometnice izvesti u okviru GPP-ova projekta Modernizacija tramvajske infrastrukture na području grada Osijeka, financiranog iz EU fondova. Međutim, provedba takvih opsežnih radova planira se tek 2020. ili 2021. godine, pa je Grad Osijek napomenuo kako će do tada, već ovog ljeta, izvesti sanaciju dijelova oštećenog kolnika, kako bi se promet mogao sigurnije odvijati.

Odsjek za promet Grada Osijeka tako nam je kazao kako je nalog tvrtki Unikom, odnosno izvođaču radova na sanaciji, već predan, pa se uskoro planira zarezivanje i vađenje loših dijelova kolnika u Županijskoj, a potom i ponovno asfaltiranje. Ti se radovi ujedno mogu očekivati i na drugim kolnicima u središtu grada na kojima je došlo do ulegnuća ili pojave mrežastih pukotina. Iz Unikoma potvrđuju da je taj nalog iz Grada zaprimljen, ali će se njihovi radnici u Županijsku ulicu preseliti tek krajem kolovoza, do kada se očekuje završetak trenutnih poslova na nekoliko većih gradilišta - u Krapinskom naselju, u Ulici Jure Kaštelana u Tenji te u Ulici Nova Dalmacija u Josipovcu.

Pritom podsjećaju kako radovi na kolniku uz tramvajsku prugu neće biti toliko temeljiti, nego će se jednostavo pokrpati problematične, otvorene rupe, zbog čega će sama sanacija trajati samo nekoliko dana, bez pretjeranog utjecaja na promet. M. Mandić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DRUGA STRANA IRSKE - PRIČA PSIHIJATRICE KOJE SE NAKON TRI GODINE VRATILA U KBC OSIJEK

U Irskoj je plaća oko 5.000 eura, ali dok platite život ne ostane vam puno više nego ovdje

2

I PET MJESECI POSLIJE BEZ RJEŠENJA

Kanižlićeva bez kružnog
toka i biciklističke staze?!

3

NOVA OPREMA ZA UMJETNU OPLODNJU

Samo prošle godine u KBC-u Osijek 400 potpomognutih oplodnji