Osijek
PARTNERSTVO

Županija i Grad financiraju informatizaciju u velikoj vijećnici
Objavljeno 9. kolovoza, 2019.

Nakon što je u siječnju, potpisom ugovora, Republika Hrvatska prepustila Osječko-baranjskoj županiji svoj dio vlasništva nad zgradom u Županijskoj 4, riješeno je pitanje dvojnog vlasništva, koje je bilo prepreka željama da se krene u postupak obnove vanjštine i unutrašnjosti te zgrade.

I dok se započinje postupak osmišljavanja idejnog rješenja i pripreme potrebne tehničke dokumentacije, prva će u zahvat najreprezentativnija dvorana u toj zgradi - velika vijećnica. Mnogima je u ugodnom sjećanju jer je to nekada bila dvorana u kojoj su se sklapali javni brakovi. Od hrvatske samostalnosti taj se prostor pak najredovitije koristi za održavanje sjednica Skupštine Osječko-baranjske županije i Vijeća Grada Osijeka. Prije devet godina, upravo u ovo doba, završena je opsežna restauracijska obnova dvorane i zamjena namještaja, kada je u dvoranu uveden i wireless sustav za računala.

Kako su sjednice i županijskog i gradskog parlamenta u pravilu otvorene za javnost, a nema dovoljno mjesta za sjedenje, Županija i Grad namjeru "otvorenosti" posljednjih nekoliko godina potvrđivali su izravnim prijenosom svojih sjednica preko interneta, pa ih je tako mogao pratiti svatko tko je to želio, ma gdje bio. Sada su se Županija i Grad odlučili na još jedan partnerski iskorak - na suradnju u realizaciji projekta informatičkog opremanja velike vijećnice.

U sklopu toga obavit će se informatička modernizacija navedenog prostora u smislu zamjene postojećeg Wi-Fi sustava, audiosustava ozvučenja i opreme za snimanje i internetski prijenos. Istovremeno će se pristupii i uvođenju sustava za elektroničko glasovanje na sjednicama.

Već smo pisali kako su na posljednjoj skupštini, onoj u srpnju, županijski vijećnici, između ostaloga, prihvatili i prijedlog za promjenu Poslovnika Skupštine Osječko–baranjske županije kojim se uređuje pitanje elektronskog glasovanja i govora vijećnika s njihovih mjesta u vijećničkim klupama. Za tu svrhu svaki će vijećnik dobiti i elektronsku iskaznicu.

Ukupan iznos za projekt informatizacije velike vijećnice osiguran je u županijskom proračunu i iznosi 1,5 milijuna kuna.

Grad Osijek obvezuje se osigurati pola ukupnog troška informatizacije velike vijećnice, što će se utvrditi nakon provedbe postupka javne nabave, ali najviše do iznosa od pola milijuna kuna. U skladu s dogovorom preostali iznos osigurava Osječko-baranjska županija. Županija se pak obvezuje obaviti poslove koji su potrebni za realizaciju projekta, primjerice, osigurati izradu tehničke dokumentacije, provesti postupak javne nabave, sklopiti ugovor s odabranim ponuditeljima, pa i obaviti sva plaćanja na temelju ispostavljenih računa. D.Kuštro
 
Riječ je o zamjeni postojećeg Wi-Fi sustava, audiosustava ozvučenja i opreme za internetski prijenos
Možda ste propustili...

U SRIJEDU NAVEČER NA UGLU SRIJEMSKE I BAKARSKE ULICE

Palio granje pa zadimio okolne ulice

IVO MIJATOVIĆ (89) U BJELOLASIČKOJ:

Više od 50 godina uređuje javni park

STARA VIŠNJEVAČKA NAVIKA PARKIRANJA NA NOVOJ LOKACIJI

Na tramvajskom okretištu Mjesni odbor i Grad uredili odmorište i servis za bicikle

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DRUGA STRANA IRSKE - PRIČA PSIHIJATRICE KOJE SE NAKON TRI GODINE VRATILA U KBC OSIJEK

U Irskoj je plaća oko 5.000 eura, ali dok platite život ne ostane vam puno više nego ovdje

2

I PET MJESECI POSLIJE BEZ RJEŠENJA

Kanižlićeva bez kružnog
toka i biciklističke staze?!

3

NOVA OPREMA ZA UMJETNU OPLODNJU

Samo prošle godine u KBC-u Osijek 400 potpomognutih oplodnji