Osijek
ŠKOLARCI VIŠE NEĆE PUTOVATI U ČEPIN

OŠ Briješće starta od
9. rujna u novom ruhu
Objavljeno 9. kolovoza, 2019.
Pri završetku je dogradnja i rekonstrukcija osnovne škole te gradnja sportske dvorane, počinje opremanje prostorija

Dogradnja učionica, rekonstrukcija zgrade i gradnja sportske dvorane Osnovne škole Briješće pri kraju su. Sve će biti završeno na vrijeme i spremno za početak nove školske godine za svu djecu s područja Mjesnog odbora Cvjetno - izjavila je u četvrtak zamjenica osječkog gradonačelnika Žana Gamoš prilikom obilaska radova na školi zajedno sa suradnicima.

Ta će vijest sigurno razveseliti roditelje učenika viših razreda, koji u školu više neće morati putovati do Čepina. Riječ je o 80 učenika predmetne nastave, od 5. do 8. razreda, koji će od 9. rujna nastavu pohađati u novouređenim prostorijama škole u Briješću zajedno sa stotinjak djece nižih razreda, kaže Gamoš. Povod jučerašnjeg susreta bio je potpisivanje ugovora za opremanje prostorija škole.

- Ugovor podrazumijeva školsku opremu i namještaj te opremanje školske kuhinje, a Grad Osijek potpisao ga je s osječkom tvrtkom Sygma. Vrijednost je tih radova 920.000 kuna. Također, nakon provedbe javnog poziva potpisan je ugovor sa zagrebačkom tvrtkom Sport net inženjering za opremanje školske dvorane i vanjskih igrališta sportskom opremom. Treći javni poziv, za opremanje školske kuhinje, u vrijednosti od 410.000 kuna, Grad će ponoviti, s obzirom na to da je premašena vrijednost procjene - objasnila je Gamoš.

Više o opremanju škole, rekao je Miro Grizelj, vlasnik i direktor tvrtke Sygma. Tvrtka se 25 godina bavi opremanjem škola, fakulteta i sportskih dvorana.

- Škola će biti opremljena namještajem više srednje klase te profesionalnom kuhinjom. Bez obzira na to što su rokovi kratki, jamčimo da ćemo svoje rokove ispuniti - kazao je Grizelj.

Da će sve na vrijeme odraditi i tvrtka Sport net inženjering, koja se bavi opremanjem sportskih dvorana, poručio je pomoćnik pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Davor Brust. Naglasio je da je vrijednost ulaganja u sportsku dvoranu oko 570.000 kuna.

S obzirom na to da su građevinski radovi pri završetku i pčinje opremanje škole, a sve vrvi materijalom i radnicima, što sve projekt obuhvaća, objasnila je pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo Ljiljana Belajdžić.

- Riječ je o kompleksnom projektu. Podrazumijeva dogradnju na dvije etaže s oko 1300 kvadratnih metara. Rekonstruira se i postojeći dio škole s dodatnih 700 kvadratnih metara. U dvodijelnoj sportskoj dvorani moći će se istovremeno održavati dva sata nastave tjelesne kulture, što se omogućava pomičnim zastorima. Uz dvoranu, tu je oko 400 kvadratnih metara pomoćnih prostorija za skladišta, sanitarije, a prostori će biti prilagađeni osobama s invaliditetom. Podsjetimo da su projektant i nadzornik osječka tvrtka Ming, a izvođač radova osječka tvrtka Massa. Svi su radovi na školi vrijedni oko 20 milijuna kuna - objasnila je Belajdžić.

U Briješću su ove godine upisana 24 prvašića, a koja će, kao i ostali učenici, od sada cijelu osnovnu školu moći završiti u svom naselju.

Jasenka Pejaković
U ŠKOLI ĆE BITI I PRODUŽENI BORAVAK
Osnovna škola u Briješću do sada je bila područna škola OŠ Miroslava Krleže u Čepinu. Završetkom radova ispunjavaju se uvjeti za njezin prelazak u matičnu školu. Škola će raditi od 8 do 16 sati, i u školi će biti organiziran produženi boravak. Voditeljica škole i učiteljica razredne nastave Ana Kraštek kaže kako i djelatnici i učenici nestrpljivo iščekuju krenuti u novu školsku godinu u školi koja će nuditi visoke standarde. “Otkako je škola sagrađena, na njoj se nikada ništa nije radilo. Svi se jako veselimo jeseni”, kazala je Kraštek.
Žana Gamoš

zamjenica osječkog gradonačelnika

Riječ je o 80 učenika predmetne nastave, od 5. do 8. razreda, koji će od 9. rujna nastavu pohađati u novouređenim prostorijama škole u Briješću zajedno sa stotinjak djece nižih razreda.
Možda ste propustili...

PROSLAVA MARTINJA U ERDUTSKOJ PLANINI

Od podneva do ponoći u Erdutu kušali vina Brzica

SVJEDOK MAĐARSKE REVOLUCIJE

Dr. Debreczeni pričao o svojoj ulozi 1956.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DRUGA STRANA IRSKE - PRIČA PSIHIJATRICE KOJE SE NAKON TRI GODINE VRATILA U KBC OSIJEK

U Irskoj je plaća oko 5.000 eura, ali dok platite život ne ostane vam puno više nego ovdje

2

I PET MJESECI POSLIJE BEZ RJEŠENJA

Kanižlićeva bez kružnog
toka i biciklističke staze?!

3

NOVA OPREMA ZA UMJETNU OPLODNJU

Samo prošle godine u KBC-u Osijek 400 potpomognutih oplodnji