Crna kronika
ŽRTVA PREMINULA U BOLNICI

Srbi pretukli i opljačkali starca
Objavljeno 9. kolovoza, 2019.
ZAGREB

Trojica srpskih državljana, u dobi od 48, 31 i 53 godine, osumnjičena su da su opljačkala i pretukla starca početkom ožujka u zagrebačkoj Trešnjevci. Osamdesetogodišnja žrtva preminula je tri mjeseca poslije zbog teških ozljeda u bolnici.

Policija sumnjiči trojac da su početkom ožujka, iza ponoći, došli u kuću, gdje odvojeno, svaki u svom stanu, stanuju dvojica braće starih 80 i 78 godina, za koje su pljačkaši preko poznanstva s osobama sumnjivog ponašanja od prije imali saznanja da stariji brat ima mnogo novca.

Pedesttrogodišnjak je, prema prijašnjem dogovoru s ostalom dvojicom, ostao u dijelu kuće u kojemu stanuje 78-godišnjak zadržavajući ga kako ne bi mogao upozoriti brata o tome što se događa. Za to vrijeme druga dvojica osumnjičenih otišla su do stana starijeg brata, pozvonili i ušli s namjerom da se domognu njegova novca. Nakon ulaska u stan zadali su mu više udaraca rukama i nogama po glavi i tijelu, a potom u potrazi za novcem ispremetali stvari po kući. Unutar jednog sata, u vremenu od ponoći do jedan ujutro, osim što su ga tjelesno ozljeđivali, ujedno su ga i vezali, uporni u namjeri da pronađu novac, u čemu su na kraju i uspjeli. Za sada je još uvijek riječ o neutvrđenoj količini novca. Odmah potom, njih su se dvojica vratila u dio kuće, gdje ih je čekao 53-godišnjak koji je cijelo vrijeme zadržavao 78-godišnjaka, mlađeg brata oštećenog, kako ne bi izašao i pomogao bratu, ostavivši 80-godišnjaka u teškom stanju. Čim su sva trojica otišla s novcem, mlađi je brat odmah otišao do stambenog prostora svog starijeg brata, kojeg je pronašao ga bez svijesti na podu, zavezanog i teško ozlijeđenog, zbog čega je odmah pozvao policiju.

Čim su policajci stigli, ozlijeđeni 80-godišnjak je vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u Kliničku bolnicu Sestre milosrdnice, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. Početkom lipnja 80-godišnjak je zbog teškog zdravstvenog stanja i potpune ovisnosti o tuđoj njezi i pomoći nakon višestrukih trauma zadobivenih prilikom razbojstva, premješten u drugu bolnicu, gdje je krajem lipnja preminuo.

Osumnjičeni 53-godišnjak je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće dostavljeno je nadležnom županijskom državnom odvjetništvu. Traga se za ostalom dvojicom. S.Lacić