Osijek
SELIDBA SLUŽBI

Mirovinski seli iz Parka na Korzo
Objavljeno 8. kolovoza, 2019.
Osječka služba Mirovinskog osiguranja (HZMO) seli se tijekom vikenda iz svojih prostora u Parku kralja Zvonimira te od ponedjeljka nastavljaju rad na novoj adresi - na Korzu, Kapucinskoj 29. Odnosno, iako je to službena adresa (zgrada je to Addiko banke), valja znati kako će službeni ulazak biti iz Vrta Jagode Truhelke (iza PBZ-a nap.a.), a prema svemu sudeći, strankama će na raspolaganju biti i ulaz iz Prolaza Matice Hrvatske.

Razlog - zgrada na matičnoj adresi u Parku kralja Zvonimira 1 u cjelovitu će obnovu. Projektom koji je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje prijavio na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenje, s pozicije energetske obnove zgrada javnih službi, osigurano je 7,9 milijuna kuna. Šezdeset posto tog iznosa je nepovratno.

No bila je to prilika da se istodobno "isprovocira" i uređenje unutrašnjosti, pa je to zapravo razlog zašto se služba seli, u sljedećih godinu i pol dana, na novu adresu. Voditeljica tog projekta je Biljana Tuševski, predstojnica HZMO Područne službe Osijek.

- Projektom energetske obnove radit će se na uobičajenim radovima uređenja ovojnice i ostalih radova kojima će se ostvariti na uštedi u grijanju i hlađenju. Istovremeno, pristupit ćemo i cjelovitoj rekonstrukciji unutrašnjosti naše zgrade, gdje će, izdvajam, biti ugrađena dva dizala te ćemo tako omogućiti lakši pristup našim službama na višim etažama svima koji imaju poteškoća u kretanju. No radovima ćemo omogućiti i funkcionalnije uređenje prostora za rad naših djelatnika - kazuje Tuševski.

Kako će dakle ondje biti veliko gradilište, bilo je nužno krenuti na ovu veliku i opsežnu selidbu. Što će to donijeti korisnicima usluga?
- Osim dakle nove adrese, za njih se ništa ne mijenja. Na raspolaganju su im i dalje sve naše službe, pa čak i naši telefonski brojevi ostaju isti - kaže naša sugovornica. D. Kuštro
Možda ste propustili...

ZBOG VELIKE ZAINTERESIRANOSTI ORGANIZIRAJU SE DVA TJEDNA

Tjedan Harryja Pottera u GISKO-u