Osijek
NOVI POSLOVNI SUBJEKTI

Eurodom: Dolaze HUP, Pepco i izdavačka kuća
Objavljeno 8. kolovoza, 2019.
Budući poslovni subjekti u ovom dvanaesterokatnom neboder visine 60 metara zasigurno će unijeti život u širi centar grada

Mnogim prolaznicima Trpimirove ulice i velebnog zdanja Eurodoma vjerojatno su za oko zapeli brojni radnici koji u prizemlju jednog dijela zgrade uređuju poslovni prostor.


Kako je jasno vidljiv logo tvrtke Pepco, popularnog poljskog lanca cjenovno pristupačne robe, nismo se mogli ne zapitati očekuje li nas uskoro nova prodajna jedinica u Osijeku, koja bi probudila ovaj pomalo uspavani i utihnuli osječki centar. Kako nam je potvrdila Martina Vicić iz Odnosa s javnošću u Pepcu, uistinu nas očekuje otvorenje treće trgovine ovog lanca u našem gradu, vrlo brzo, odnosno već u rujnu.


"Posebno je zanimljivo da će nam to biti jubilarna, 50. trgovina u Hrvatskoj, i to baš u Osijeku, koja će se prostirati na više od 600 četvornih metara prodajnog prostora, a brojnim građanima ponudit će mogućnost kupnje na novoj, za neke i pristupačnijoj lokaciji. Nadamo se da ćemo mi svojim dolaskom generirati i druge poslovno-trgovačke subjekte da dođu za nama i otvore svoje prostore baš u Eurodomu", zaključila je Vicić.


Iz uprave Eurodoma, pak, nisu nam željeli reći ništa više ni o dolasku spomenutog brenda, iako tvrde da to nije nikakva tajna, ni o budućim dolascima još nekih tvrtki, ali smo doznali da će uskoro svoj poslovni prostor ondje imati i Regionalni ured Hrvatske udruge poslodavaca, što nam je i potvrdio zamjenik glavnog direktora HUP-a i direktor regionalnog ureda Osijek Bernard Jakelić.


"Istina je! Mi također otvaramo, odnosno selimo ured, s adrese Ljudevita Gaja 6 na onu u zgradi Eurodoma. U tijeku je uređenje prostora te se vjerojatno najesen useljavamo", dodao je Jakelić. Također, iz pojedinih izvora saznajemo da ni tu nije kraj s oživljavanjem ovog poslovno-trgovačkog centra jer će svoj ured uskoro otvoriti i jedna izdavačka kuća, jedan call centar, neke službe HEP-a te jedna informatička tvrtka. Ovaj dvanaesterokatni neboder visine 60 metara zamišljen je kao poslovno-kulturni centar u kojem su trenutačno u najmu, između ostalih, jedna poliklinika, kafić, banka, kasino te uredi uprave Eurodoma, a budući poslovni subjekti zasigurno će unijeti život u širi centar grada. Također, prije nekoliko dana napokon je riješeno pitanje uređenja Kulturnog centra Osijek, koji će također svoj prostor imati neposredno uz Eurodom. Naime, još prije dvije godine Grad Osijek je vlasnički preuzeo dio u kojem će se nalaziti KC, a uskoro počinje i finalna realizacija ovog projekta. Iako izvana cijelo zdanje izgleda dovršeno, unutra su to zapravo goli zidovi, koje će u sljedeće četiri godine (a možda i manje) uređivati radnici Vodovod-Montaže d.o.o., tvrtke koja je s Gradom Osijekom potpisala ugovor o završetku radova.
Prema procjenama, dio radova na prizemnoj etaži završit će krajem ove godine, pa bi Kulturni centar u novom prostoru trebao početi radit već početkom 2020. godine, kada bi trebao postati centar kulturnih zbivanja na radost brojnih Osječana.


Ema Nenadić
Osječki blizanci s 12 katova visoki 60 metara
Poslovno-trgovački centar Eurodom, čija je gradnja počela 2005. godine, a dovršena prije šest godina, prostire se na 85.000 četvornih metara i nalazi se u širem središtu grada Osijeka. Sastoji se od dva konceptualno različita objekta - Poslovnog i Trgovačkog centra, u kojem se nalazi 80 trgovačkih i 16 ugostiteljskih sadržaja, a Poslovni centar uključuje visokokvalitetne uredske prostore različitih veličina. Ova dva poslovna tornja, koja se često nazivaju i osječki blizanci s 12 katova, imaju i parking u podzemnoj garaži s 800 parkirnih mjesta.
Bernard Jakelić

zamjenik glavnog direktora HUP-a

Istina je da i mi uskoro selimo svoj ured s adrese Ljudevita Gaja 6 u zgradu Eurodoma, te je trenutno u tijeku uređenje prostora, a najesen slijedi konačno preseljenje.
Možda ste propustili...

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

KREATIVNA RIZNICA: 520 VOLONTERA U 10 GODINA

Volonterski im je perfekt odredio poslovni prezent

Najčitanije iz rubrike