Regija
BELIŠĆANSKI BAZEN - NAJFREKVENTNIJA LOKACIJA U VALPOVŠTINI

Na gradskom bazenu wellness, sauna, solarij i masaža
Objavljeno 8. kolovoza, 2019.
BELIŠĆE

Sunčani i vrući ljetni dani kao stvoreni su za posjet najomiljenijoj ljetnoj destinaciji na području Valpovštine – belišćanskom gradskom bazenu, koji svakodnevno vrvi od kupača. Belišćani svih generacija, ali i stanovnici susjednih gradova i općina u Slavoniji i Baranji, tu se osvježavaju i opuštaju, rekreiraju, druže i uživaju ne samo u šarolikoj dnevnoj nego povremeno i večernjoj ponudi na ovoj lokaciji gdje se tijekom ljetnih mjeseci održavaju i različite atraktivne manifestacije i događanja.

Na belišćanskom bazenu, koji je nedavno službeno proslavio svoj 41. rođendan, ovogodišnja kupališna sezona započela je 15. lipnja, otkada bazen svakodnevno otvara svoja vrata od 10 do 21 sat, doznajemo od upravitelja Bazena Belišće Darka Varžića. Unatoč tome što su i ove godine uložili i investirali u ovaj objekt kako bi na početku kupališne sezone bio spreman i siguran za prihvat kupača, u tvrtki Kombel, koja gospodari bazenom, odlučili su i ove godine ne mijenjati postojeće cijene ulaznica, koje su jedne od najpovoljnijih u ovom dijelu Hrvatske: učenici i studenti plaćaju 7 kuna, a odrasli 15 kuna do 17 sati. Nakon tog vremena učenici i studenti plaćaju 4, a odrasli 8 kuna. Za djecu do 7 godina koja moraju biti u pratnji punoljetne osobe, ulaz je besplatan. Najtraženije su kao i svake godine sezonske ulaznice, koje za cijelu kupališnu sezonu stoje 100 kuna za učenike i studente i 200 kuna za odrasle. Zahvaljujući tome ovoga je ljeta prodano 120 sezonskih ulaznica za odrasle te 450 za učenike i studente.

- Upravo zbog toga nemoguće nam je točno procijeniti kolika je dnevna posjećenost na bazenu jer ne posjedujemo čitač sezonskih iskaznica, no već sada možemo reći da je zahvaljujući većem broju ljetnih dana sa sunčanim vremenom i visokim temperaturama posjećenost već veća nego prošle godine i u dane vikenda, praznika i blagdana ona iznosi oko 1500 posjetitelja, a preko tjedna bude ih nešto manje - poručuje upravitelj Varžić.

Novina posljednjih godina u odnosu prema prijašnjem razdoblju jest odluka prema kojoj svi umirovljenici i sugrađani starije životne dobi s područja Belišća mogu doći besplatno na kupanje na bazen svakodnevno od 19 do 21 sat, a kao još jednu aktivnost podrške obiteljima s djecom na području Belišća i prigradskih naselja Grad Belišće je osigurao besplatan ulaz na bazen za djecu s poteškoćama u razvoju i osobu u pratnji uz prethodno ispunjavanje obrasca.

No osim škole plivanja, u kojoj je tijekom posljednja četiri desetljeća nekoliko tisuća neplivača svladalo tu vještinu, ugostiteljska ponuda i večernji sadržaji nisu jedina ponuda u kojoj Belišćani mogu uživati tijekom ljeta. Odnedavno je, naime, postojeća ponuda obogaćena wellness kutkom, korištenjem saune, solarija te masaža, a ništa manje važna nije ni činjenica da se osobito pazi na sigurnost posjetitelja gradskog bazena.

Lidija Aničić
Proplivalo 150 mališana
„Ovoga tjedna na bazenu je krenula četvrta i posljednja ovogodišnja skupina neplivača u školu plivanja. Ove godine bit će 150 djece u dobi od 6 do 10 godina te starijih osoba koji su naučili ili će naučiti plivati tijekom sezone uz stručne voditelje s dugogodišnjim iskustvom“, poručuju ponosno iz Kombela.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NA ULAZU U SUNČANU ULICU U ĐURĐENOVCU

Zelena bajka Zdenke Braz

2

BELJSKI BREND

ABC svježi krem-sir na proizvodnoj vrpci 40 godina

3

I OVČARI TRAŽE INTERVENTNI OTKUP

Zbog korone janjići su prerasli, kupaca nema