Regija
NOVA MANIFESTACIJA

Ove godine prvi put se održava “Ljeto u Viljevu”
Objavljeno 8. kolovoza, 2019.
VILJEVO

Ljeto u Viljevu nova je ljetna manifestacija Općine Viljevo i udruga iz područja sporta i kulture koja se prvi put održava od 4. do 18. kolovoza. Općina Viljevo u suradnji s nogometnim klubovima iz Kapelne, Ivanova i Viljeva te KUD-a Đeram Viljevo pripremila je kulturno-sportski i zabavni program. Nakon nogometnog turnira u Kapelni održanog prošlog vikenda na kojem su sudjelovali NK Kapelna, NK Ivanovo, NK Krčevina iz Čađavačkog Luga i NK Viljevo, program Ljeto u Viljevu nastavlja se u četvrtak, 15. kolovoza, kada će se obilježiti 25. godina djelovanja NK Ivanovo. Bit će održan nogometni turnir s početkom u 15 sati, a snage će odmjeriti NK Ivanovo, NK Kapelna, NK Mladost iz Čađavice i NK Viljevo.

U petak, 16. kolovoza bit će obilježena 70. obljetnica NK Viljevo, u sklopu koje će se u 17 sati odigrati prijateljska utakmica između NK Viljevo i NK Vihor iz Jelisavca. U 19 sati održat će se svečana sjednica u povodu proslave 70. godišnjice kluba, a u večernjim satima očekuje se nasup TS Libero.

U subotu, 17. kolovoza na rasporedu je 2. Čobanijada – natjecanje u kuhanju slavonskog čobanca. Čobanijada će započeti u 16 sati, a održat će se na sportskim terenima NK Viljevo. Za zabavu u večernjim satim pobrinut će se TS Garavi.

Manifestacija Ljeto u Viljevu završava u nedjelju, 18. kolovoza, 12. smotrom folklora "Od konoplje i lana vreća tkana" koju organizira KUD Đeram Viljevo, a počinje u 18 sati na sportskim terenima u Viljevu. Uz domaćine, viljevački KUD Đeram, sudjeluju KUD Biseri Slavonije iz Beničanaca, KUD Čačinci, KUD Zdenac iz Zdenaca, Zavičajni klub Žeravac iz Slavonskog Broda i KUD Bosiljak iz Dervente.

Nakon uživanja u folklornom programu, posjetitelje će zabavljati Posegana band. S.Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana