Regija
UDRUGA SAMO POZITIVNO

Vinkovčanke i Vukovarke u humanitarnoj akciji
Objavljeno 8. kolovoza, 2019.
VINKOVCI

Slavonke iz Vinkovaca i Vukovara - članice udruge Samo pozitivno i modni brend La Donna - udružile su snage i kreirale još jednu pozitivnu priču koja povezuje dva grada. Ideja je potekla od predsjednice udruge Mare Majstorović koja unatrag dvije godine provodi radionice, edukacije, forume i kampanje s ciljem da se potiče pozitivno okruženje i motiviranost ljudi.

- Nastojimo potaknuti ljude da se okrenu osobnom razvoju i grade pozitivno okruženje. Poruka je - širimo zajedno pozitivan stav, činimo dobra djela i budimo poticaj drugima - kaže Majstorović. Njezina ideja rezutirala je da se u suradnji s brendom La Donna uplatom donacije od 150 kuna, za koju se dobije majica s rukom oslikanim motivom žene i simbolikom energije i ženstvenosti, prikupi novac za edukativne projekte koje će udruga do kraja godine organizirati u obliku besplatnih kreativnih radionica za osobni rast i razvoj za žene.

- Javljaju nam se žene iz cijele Hrvatske pa i inozemstva, koje žele biti dijelom akcije - kaže Majstorović, dodajući da je broj majica limitiran, aakcija traje do 19. kolovoza, kada je Međunarodni dan humanitarstva i kada će objaviti rezultate.

Udruga Samo pozitivno jedina je u Slavoniji koja je uspješno provela crowdfunding kampanju za stare i nemoćne, a u sklopu programa Znanost za mlade u Vukovaru dovela je Majstorović brojne predavače, u suradnji sa znanstvenikom svjetskog glasa Ivanom Đikićem, čak i izraelskog nobelovca Aarona Ciechanovera. S.B.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike