Mozaik
NAJPRODAVANIJI ALBUMI

Split 2019. prvi, a Opća
opasnost i dalje sjajna druga
Objavljeno 7. kolovoza, 2019.

Novi studijski album jedne od najpoznatijih izvođačica na domaćoj sceni posljednjih tjedana plijeni pozornost ljubitelja glazbe. Prema prošlotjednim podatcima, na domaćoj listi prodaje Vanna je sa svojim izdanjem "Izmiješane boje" ušla direktno na broj 3 najprodavanijih albuma.

Izdanje Croatia Recordsa rezimira Vannine autorske pjesme, kao što je istoimeni singl, kojim je najavila izlazak novog albuma, zatim pjesme "Sjaj", "Najbolji ljudi", kao i druge, poput pjesme "U tebi", s kojima je osvojila radijski eter. Također, na albumu su i dva uspješna singla nastala u suradnji s autorom Antom Pecotićem, od kojih je jedan duet s mladom Zsa Zsom, a nizu glazbenih uspješnica na tome albumu pridružili su se i autori Aljoša Šerić, Marko Košutić i Izabel Tot.

- Na ovom albumu nalaze se izmiješane boje melodija i stihova koje su mi okupirale misli posljednje dvije-tri godine, sve sa željom da postanu pjesme koje će nekima od nas nešto značiti. Da bi se to dogodilo, bili su potrebni ljudi koji ostavljaju trag a da toga nisu ni svjesni. Naročito sam zahvalna ljudima koji sviraju sa mnom i koji su sudjelovali u nastajanju ovih pjesama, dali mi vjetar u leđa i s kojima sam te pjesme prenijela publici izravno na koncertima - Vannina je izjava u knjižici albuma.

Vrh liste još jednom je pripao kompilaciji "Festival zabavne glazbe Split 2019." u izvedbi raznih izvođača. Na drugo se mjesto popeo album "Karta do prošlosti" Opće opasnosti, koji na listi boravi već devet tjedana zaredom, od samog izlaska u prodaju. Iza Vanne na trećem mjestu, našla se kompilacija "Cmc Festival Vodice 2019." na četvrtom te live album "A L’olympia" Olivera Dragojevića na petom mjestu. Čak 123. tjedan za redom na ovoj top listi je i Osječanka Mia Dimšić s albumom "Život nije siv", i to na 23. mjestu.

Stranu listu prodaje obilježilo je mnogo novih izdanja i povrataka, a prve su tri pozicije ostale nepromijenjene. Na broju 1 ostao je Ed Sheeran s albumom "No.6 Collaborations Project", a slijede ga Black Keys i album "Let’s Rock" na drugom te Bruce Springsteen s izdanjem "Western Stars" na trećemu mjestu.

Tjednu top-listu prodaje HDU donosi na osnovi podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje. T.K.
Možda ste propustili...

NOVITET NA LETOVIMA KOMPANIJE AIR NEW ZEALAND

Popij kavu pa šalicu slasno pojedi

"ARS LONGA" NA XXVI. VINKOVAČKOJ GLAZBENOJ SCENI

Kubanski ansambl oduševio publiku

8. VELJAČE U DOMU SPORTOVA

Whispering Sons predgrupa Editorsima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POBJEDNIK ZAGREBAČKOG FESTIVALA ZAVLADAO NA HR TOP 40

Prvi na listi su Delač i ZETZ, dok Marko Kutlić vlada s čak 4 pjesme!

2

RIJEČKI DIZAJNER PONOVNO ZABLISTAO NA SVJETSKOJ SCENI

Zigman odjenuo
Lizzo za Grammyje

3

SYNTH-POP DUO THE SIIDS

Umjetnik mora dati do znanja o čemu govori i što predstavlja svojim radom i svojom pojavom