Crna kronika
POŽAR NA CESTI OSIJEK - VUKOVAR

Izgorio prednji dio auta zbog kvara
Objavljeno 8. kolovoza, 2019.
OSIJEK

U utorak se na cesti Osijek - Vukovar zapalio automobil 33-godišnjakinje. Osječki profesionalni vatrogasci dojavu o požaru dobili su u 15.45. Na intervenciju je poslano šest vatrogasaca s jednim vozilom.

- Nakon dolaska na mjesto intervencije zatekli smo prednji dio osobnog automobila u plamenu. Gašenju smo pristupili s dva mlaza te obuhvatnom navalom i vrlo brzo ugasili požar. Otvorivši poklopac motora, isključili smo strujni krug otpajanjem vodiča s akumulatora te obavili hlađenje prostora motora. Pregledali smo unutrašnjost vozila, koja je ostala neoštećena - doznajemo iz Javne profesionalna vatrogasne postrojbe Grada Osijeka.

Kako doznajemo iz policije, automobil se zapalio u blizini Poljoprivrednog instituta. Očevidom je utvrđeno da je požar prouzročen kvarom u prostoru motora. Na vozilu je nastala šteta u iznosu većem od dvadeset tisuća kuna.

Istoga dana oko 10.30 na parkiralištu u Ulici Ruđera Boškovića u Varaždinu zapalio se automobil 83-godišnjaka. Očevidom je utvrđeno da je požar u prostoru motora izbio zbog tehničkog kvara instalacija na vozilu.

Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Varaždin, a ozlijeđenih osoba nije bilo.

Više automobila izgorjelo je u proteklih nekoliko dana u Hrvatskoj, a svima je zajedničko da su požar izazvali kvarovi električnih instalacija.

U ponedjeljak je na autocesti A4 između čvora Popovec i odmorišta Sesvete također gorio automobil, iz kojeg su, srećom, svi izišli neozlijeđeni.

Kako smo već izvijestili, u subotu je oko 2.50 došlo do požara u garaži 56-godišnjaka u Trnjanskim Kutima, u Brodsko-posavskoj županiji. U suradnji s inspektorom zaštite od požara, policajci su očevidom utvrdili da je i u tom slučaju do požara došlo zbog kvara na električnim instalacijama osobnog automobila. U gašenju garaže i automobila, koji su potpuno izgorjeli, sudjelovali su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod te pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Oprisavci, koji su izišli na intervenciju čim su dobili dojavu. I u tom požaru, srećom, nitko nije ozlijeđen, no nastala je velika materijalna šteta. S.Lacić

 
Možda ste propustili...

LOPOVLUK U BOŠNJACIMA KOD ŽUPANJE

Dijete spavalo dok je lopov krao

INTERVENCIJA VATROGASACA U JAGODNJAKU

Roštiljao u dvorištu pa zapalio sjenicu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

INTERVENCIJA VATROGASACA U JAGODNJAKU

Roštiljao u dvorištu pa zapalio sjenicu

2

PROMETNA NESREĆA U KANIŽI KOD SLAVONSKOG BRODA

Autom se zabio u betonski mostić

3

EPILOG PUCNJAVE U SL. BRODU

Balistički nalaz pokazao je tko je pucao iz pištolja