Regija
LIKOVNA KOLONIJA BRANITELJICA DOMOVINSKOG RATA RH U PARK-ŠUMI ADICA

Djeca iz grada Vukovara, ali i okolice, satima uživala u učenju od umjetnika
Objavljeno 6. kolovoza, 2019.
VUKOVAR

- Likovna kolonija i radionice na otvorenom u park-šumi Adica nadomak Vukovaru nadmašile su sva naša očekivanja, posebno zbog dolaska velikog broja djece, i to ne samo iz Vukovara nego i iz Vinkovaca i Osijeka. Djeca su bila zainteresirana i oduševljena da je program potrajao satima duže od planiranog - sumirali su tako u udruzi Braniteljice Domovinskog rata RH koja je, zajedno s Gradom Vukovarom, organizirala druženje građana i umjetnika u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Kolonija je okupila 15 umjetnika, slikara i branitelja iz Vukovara, Osijeka, Vinkovaca, Županje, Slavonskog Broda, Erduta, Požege... Slikali su praćeni znatiželjnim pogledima djece i roditelja kojima su i otkrili pokoju tajnu slikarskog umijeća, a rezultat je 15 umjetničkih slika u raznim tehnikama. Članice udruge Braniteljice Domovinskog rata, koje su u Adicu pristigle iz raznih gradova, pokazale su svoja umijeća i svi zainteresirani mogli su učiti kako bojiti magnete, praviti suvenire ili što treba znati o decoupage tehnici.

- Ponosni smo na posjećenost, pogotovo djece i mladih koje smo učili raznim tehnikama, a oni su upijali znanje, pa su i svoje roditelje zainteresirali - kaže predsjednica spomenute udruge Svjetlana Dželalija Kovačić, dodajući da su djeca čak izrazila želju da dođu na njihove radionice koje u Vukovaru imaju svakog tjedna u prostorijama udruge. Predsjednica je jučer i zahvalila svima koji su došli u Adicu i pomogli da još jedna u nizu njihovih aktivnosti bude uspješno provedena.

Naime, sva umjetnička djela i drugi predmeti nastali na likovnoj koloniji i radionicama na otvorenom bit će predmetom aukcije, a sav prihod će, kazuju u udruzi Braniteljice Domovinskog rata RH, i ovaj put biti namijenjen u humanitarne svrhe.

Sanja Butigan
Puno smijeha, zabave i druženja
“Pomoći ćemo onima kojima je pomoć najpotrebnija”, kazala je Dželalija Kovačić. Dodala je i kako je svim posjetiteljima dan lijepo protekao u savršenom ambijentu uz zajednički doručak i ručak, osvježenje hladnim napitcima. “Bilo je puno smijeha, zabave i druženja, a u opuštenoj atmosferi se, k tome, nešto moglo i naučiti”, dodala je. Događaj u Adici obišao je i zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček, a dan je, prije druženja u Adici, započeo polaganjem vijenaca na vukovarskom Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata i svetom misom.
Možda ste propustili...

NOVAC UPRIHODOVAN OD DRŽAVNE ZEMLJE GRAD NEIZRAVNO VRAĆA POLJOPRIVREDNICIMA

Za poljoprivrednu infrastrukturu 600.000 kuna

Najčitanije iz rubrike