Regija
POSJEĆENA RIBARSKA VEČER U GOLINCIMA

Mještani i gosti su guštali u fišu, potkovama...
Objavljeno 6. kolovoza, 2019.
GOLINCI

Treća Ribarska večer u Golincima, koja je održana na nogometnom igralištu NK Mladost, okupila je sve generacije, koje su uživale u ribi pripremljenoj na različite načine te u veseloj pjesmi i svirci tamburaša.

Organizaciju ribarske fešte potpisuju NK Mladost i Mjesni odbor Golinci. Natjecatelji u kuhanju ribljeg paprikaša pristigli su iz cijelog miholjačkog kraja, ali i Osijeka, Kopačeva i Kneževih Vinograda. Najbolji fiš pripremila je ekipa OPG-a Novosel iz Gata. Drugo mjesto osvojila je Udruga Kupusari iz Donjeg Miholjca, a treće ekipa Hladno pivo iz Kneževih Vinograda.

- Jako nam je drago što našim mještanima i gostima možemo omogućiti ovakvu manifestaciju. U našem okruženju manje-više organiziraju se čobanijade, a mi smo se odlučili za fišijadu. Ovo je treća Ribarska večer i naravno da je bolja nego prethodna. Pripremili smo 150 kilograma očišćenog šarana i nije dovoljno. Zbog nedovoljno prostora ograničili smo broj ekipa koje se natječu u kuhanju fiša, i ukupno ih je 17, jer je jedna u međuvremenu odustala. Svaka ekipa dobila je tri kilograma očišćenog šarana, a ostala riba bila je za posjetitelje – rekao je Roland Majdenić, predsjednik NK Mladost.

Organizatori su za posjetitelje pripremili riblji paprikaš, pečenog šarana na rašljama (pole) i potkove, koji su se prodavali po simboličnoj cijeni.

- Riblje specijalitete za posjetitelje pripremili su naši prijatelji iz Kopačeva. Fiš, potkove i pole prodavali smo po dvadeset kuna po porciji. Nije nam bitna zarada, već samo da pokrijemo troškove. Prezadovoljan sam odazivom i brojem ljudi. Sljedeće godine morat ćemo osigurati više ribe - istaknuo je Roland Majdenić.

Oduševljena je bila i predsjednica Mjesnog odbora Golinci Helena Kusturić.

- Izuzetno sam zadovoljna odazivom i mještana i gostiju. Posebno me raduje dolazak mladih. Ovo je jedna lijepa ljetna manifestacija, za koju se nadam da će opstati i sljedećih godina. U ove tri godine članovi NK Mladost kao nositelja manifestacije dokazali su da znaju odlično organizirati Ribarsku večer, a bogata gastronomska ponuda svake je godine sve bolja. Šteta je propustiti ovu prekrasnu Ribarsku večer - kaže predsjednica sela Helena Kusturić.

Dobrom raspoloženju tijekom ribarske fešte svojim je zapaženim glazbenim nastupom pridonio tambraški sastav Brace iz Budrovaca.

Pokroviteljstva Ribarske večeri u Golincima i ove se godine prihvatio Grad Donji Miholjac, a svojim dolaskom podršku toj gastronomsko-zabavnoj manifestaciji dao je i gradonačelnik Goran Aladić.

Snježana Fridl
Jedini događaj
Ribarska večer i katolička svetkovina sv. Ivana Glavosijeka, koja se slavi 29. kolovoza, a koju su Golinčani sebi uzeli za blagdan ili, kako se to obično kaže, seoski kirbaj (kirvaj), jedini su događaji u selu sa 300-tinjak stanovnika. U selu djeluje DVD, NK Mladost i Športsko-ribolovno društvo Linjak. “Na žalost, i naše selo odumire. Nedostatak perspektive, posla i novca negativno se odražava na sela. Kriza i odljev stanovništva s vremenom su ugasili mnoge društene aktivnosti i zbivanja”, kaže 29-godišnja Helena Kusturić, koja je od prosinca prošle godine na čelu Mjesnog odbora. Od Mjesnog odbora očekuje ideje i viziju kako će mijenjati sadašnjost i stvoriti temelje za kvalitetniju budućnost mladih u selu. “Mladi u našem selu trenutno su u doista jako nezavidnoj situaciji. Suočeni smo s odljevom mladog stanovništva iz sela, ali i nezainteresiranošću za događaje. Na nama je da budemo nositelji promjena i aktivnijeg uključivanja mladih u društvo. Nadam se da će pomlađeno vodstvo sela aktivirati i druge”, poručila je.
Možda ste propustili...

MAĐARSKI VELEPOSLANIK POSJETIO VPŽ

Plodna gospodarska suradnja

FOND ZA OBNOVU I RAZVOJ GRADA VUKOVARA

Sotin dobio asfaltni pristup Dunavu

Najčitanije iz rubrike