Osijek
SMOTRA KONJIČKIH ZAPREGA

Ernestinovčanka Ivana Perić je najljepša jahačica
Objavljeno 6. kolovoza, 2019.
Drugi je bio Josip Mihaljević, treća Patricija Dizdar, najljepšu zapregu ima Tomislav Ivić

U Ernestinovu je održana manifestacija Konjičkog kluba Slavonija i Baranja Ernestinovo. Riječ je, kaže Darko Čelik Čaruga, o druženju konjogojaca na prostoru Konjičkog kluba, ali i na platou škole i Galerije na Smotri konjičkih zaprega u Ernestinovu i Revijalnoj vožnji kola između čunjeva.

- Okupljamo uzgajivače iz okolice, došlo je 10-ak zaprega i 20-ak jahača. I ovaj smo put nagrađivali - kaže organizator Darko Čelik Čaruga.

Nakon što je povorka gizdavih konja i zaprega ukrašenih šlingerajima, peškirima, jastucima i s gracioznim snašama na drvenim sjedalima svatovskih zaprega prošla Ernestinovom, od konjičkog kluba do središta naselja, uslijedilo je ocjenjivanje pred komisijom i binom, odakle su sve u parkuru pratili općinska načelnica Marijana Junušić, osječko-baranjski dožupan Goran Ivanović Lac, dr. Vladimir Šišljagić, Ana Barbara Milić, Vedrana Poletar i Živko Junušić.

Zapregama su upravljali Josip Đambić, Ivan Gajšek, Mario Sokač, Zdenko Lebinec, Zdravko Živković, Nikica Matković, Tomislav Ivić, Ivan Dorušak. Jahali su Patricija Ćosić, Laura Šilješ, Bernard Lukić, Stjepan Milić, Ivan Lukić, Brigita Bošnjakvić, Ivica Sklizović, Vladimir Vranković, Jurica Perković, Mihael Lukavec, Nives Ančić, Patricija Dizdar, Tena Skokić, Ivan Ferić, Marijan Culej, Stjepan Rimac, Nenad Đukić, Iva Đukić, Mile Brkić, Ivica Pećnik, Josip Mihaljević, Ivana Perić, Božena Kales i Martina Ecinger.

Najljepša jahačica je Ivana Perić, drugo mjesto pripalo je Josipu Mihaljeviću, a treće Patriciji Dizdar. Najmlađa sudionica bila je Nives Aničić. Najljepša zaprega je Tomislava Ivića, a slijede Josip Đambić i Ivan Gajšek. Za najupareniji par konja nagrađen je Zdravko Živković, a nagradu publike dobio je Ivan Dorušak.

Darko Pejić
PONOSNI NA SVOJE OBIČAJE
- Ponosni smo što okupljamo istinske zaljubljenike u slavonsku tradiciju i što još uvijek imamo dobrih prijatelja koji uzgajaju konje i ponose se njima te drže do starinskih običaja. Bitno nam je da se svake godine ovako lijepo okupimo, zabavimo sebe, ali i ostale seljane koji uživaju vidjeti kako selom prolaze zaprege kao nekada. Jamčim da ćemo se i nagodinu opet podružiti, pojesti i popiti nešto. Raduje me i što mladi dolaze na manifestaciju, a svi naši jahači, poput Ivane Perić, rado su na svoja mjesta u sedla stavljale djecu dajući im da jašu. Siguran sam da će, kao i naša Ivana, neki od njih zavoljeti konje i zauvijek im se predati - kazao je Čaruga.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MESOPRERADA OTVORILA SVOJA VRATA U OSIJEKU I ČEPINU

Osijek dobio čak dvije mesnice u kojima se prodaje meso s lokalnih farmi

2

PRVA GODINA BARIJATRIJE U KBC-U

Operacijom pacijentima u samo godinu dana skinuli 1000 kilograma

3

CJELODNEVNI EKO FESTIVAL U PARKU KRALJA DRŽISLAVA

Učili o pravilnom
odlaganju otpada