Osijek
U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

Više od 500 slobodnih mjesta u srednjim školama za jesenski rok
Objavljeno 7. kolovoza, 2019.
Točno 529 mjesta u srednjim školama na području Osječko-baranjske županije ostalo je slobodno za upise u jesenskom roku koji kreće 21. kolovoza s prijavom obrazovnih programa. Ove godine odobren je upis 3520 srednjoškolca. No treba naglasiti da je to veći broj od ukupnog broja osmaša kojih je bilo oko 2600, pa se može zaključiti da su svi uglavnom i upisali 1. razred.

U nekim osječkim školama, primjerice Medicinskoj, Elektrotehničkoj ili Prometnoj, tražilo se mjesto više, no neke i dalje popunjavaju klupe. Popunjena je i Tehnička škola i Prirodoslovna gimnazija te II. gimnazija. Najmanje mjesta ostalo je u Ekonomskoj i upravnoj školi - za dva ekonomista. Jedan bravar i tri limara mogu se upisati još u Strojarsku tehničku školu koja je popunila kvote za ostalih devet zanimanja - više od 160 mjesta. Šestero agrotehničara još prima Poljoprivredna i veterinarska škola. Po dva ličioca-soboslikara, građevinska tehničara i montera suhe gradnje mogu se upisati u Graditeljsko-geodetsku školu. No čak 35 mjesta slobodno je za upis prodavača u Trgovačku i komercijalnu školu Davor Milas. Obrtnička škola uspjela je popuniti dobar dio upisne kvote - od 136 mjesta slobodno ih je 18 u šest zanimanja: pomoćni pekar, pomoćni krojač, pomoćni bravar, pomoćni kuhar i slastičar, mesar i pekar. Ugostiteljsko-turistička škola prima još 17 konobara, a u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna osam je mjesta.

Što se tiče osmaša koji žele postati gimnazijalci, mjesta ima i u gimnazijama. Naime, Isusovačka klasična gimnazija može primiti još sedmero učenika, III. gimnazija četvero, kao i I. gimnazija - ali u odjelu za sportaše. Slično je i u našičkoj Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga gdje 60 slobodnih mjesta otpada na mesare, prodavače, agrotehničare, konobare, a čak 13 mjesta u program Jezične gimnazije.

Na području županije najviše je slobodnih mjesta za upis u Drugoj srednjoj školi Beli Manastir - 66. Ondje se još može upisati 13 ekonomista, osam pekara, po tri kuhara i mesara, pet frizera...

Osmaši će programe i škole moći birati do 27. kolovoza, kada kreće proces ispisa prijavnica. Koju su školu uspjeli upisati iz drugog pokušaja, saznat će 29. kolovoza, kada će biti objavljene konačne ljestvice poretka - a sljedeći dan u škole dostavljaju upisnice. J.Pejaković
Osmaši će programe i škole moći birati do 27. kolovoza, kada kreće proces ispisa prijavnica
Možda ste propustili...

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

Najčitanije iz rubrike