Osijek
OŽIVIO PARK SKULPTURA

Anušić: Kiparska kolonija je pravi turistički brend
Objavljeno 6. kolovoza, 2019.
46. Kiparska kolonija Ernestinovo manifestacija je prepuna umjetničkog stvaralaštva u naivi

U subotu je počela 46. Kiparska kolonija Ernestinovo - manifestacija prepuna umjetničkog stvaralaštva u naivi - kiparstvu i slikarstvu, ali i zanimljivih popratnih zabavnih, kulturnih, sportskih i koncertnih događaja.

Svečanom otvorenju, nakon Čobanijade, a uoči večernjeg koncerta Cecilije, nazočio je i osječko-baranjski župan Ivan Anušić, koji je afirmativno govorio o tom jedinstvenom događaju, a pritom se prisjetio i mladih dana, kada je on na Kolonije dolazio iz svoga, Ernestinovu susjednog, Antunovca.

- Ernestinovačka kolonija starija je od mene točno dva i pol mjeseca, iste godine imali smo prve korake - ja u listopadu, a Kolonija u kolovozu. I dok sam bio načelnik Općine Antunovac, i u prijeratno vrijeme, dok sam bio klinac, dok smo odrastali i dolazili se družiti i upoznavati se, Kolonija je nama svima tu na ovom mikropodručju oko općine Ernestinovo bila datum i vrijeme koje smo tempirali jer smo znali da moramo biti na Koloniji. Kiparsku koloniju kao najstariju takve vrste u Europi treba još puno kvalitetnije i bolje prezentirati i ojačati. Prije rata kolonije su trajale punih 15 dana uz svakodnevni program, ali definitivno ono što je u 46 godina napravljeno danas je sve izuzetno visoke vrijednosti, i u financijskom i u umjetničkom smislu. Mislim da i muzej likovne kolonije i sve ostalo što Kolonija pokazuje trebamo prezentirati kroz priču koja poprima ozbiljnije okvire i ima konkretne rezultate u plusu, a to je turizam. Konkretno, ovdje su prijatelji iz općine Viškovo, koji su godinama na Koloniji i prijatelji su općine Ernestinovo. Razmjenjujemo iskustva o tome kako je tamo kod njih i kako je ovdje, njima je sve ovo jako zanimljivo. Mislim da moramo marketinški pojačati i bolje prikazati Koloniju, koja je puna lijepog druženja i siguran sam da ćemo u sljedećim danima vidjeti puno novih skulptura i slika - rekao je Anušić.

Darko Pejić
JUNUŠIĆ: U PROVEDBI NAM JE 31 PROJEKT
Marijana Junušić, načelnica Općine Ernestinovo, kazala je kako je ovo ujedno i obilježavanje Dana općine, pa je priređen i svečani prijam za uzvanike, goste i druge osobe iz javnog života.

Kratko nam je kazala da nakon dvije godine napornog rada i truda u provedbi imaju 31 projekt. “Riječ je o ukupnoj vrijednosti od 32 milijuna kuna. U planu je gradnja pješaško-biciklističkih staza, obnova Galerije LU ‘Petar Smajić’ i parka, gradimo vrtić, ceste, odvodnju, energetski obnavljamo naše objekte, obnavljamo nogostupe, ulažemo u kulturu...” kazala je načelnica Junušić.
Možda ste propustili...

STUDIJA O ENERGETSKOJ OBNOVI ZGRADA ŽUPANIJE

Ušteda energije i 70 posto

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DRUGA STRANA IRSKE - PRIČA PSIHIJATRICE KOJE SE NAKON TRI GODINE VRATILA U KBC OSIJEK

U Irskoj je plaća oko 5.000 eura, ali dok platite život ne ostane vam puno više nego ovdje

2

I PET MJESECI POSLIJE BEZ RJEŠENJA

Kanižlićeva bez kružnog
toka i biciklističke staze?!

3

NOVA OPREMA ZA UMJETNU OPLODNJU

Samo prošle godine u KBC-u Osijek 400 potpomognutih oplodnji