Sport
COCA-COLA CUP-PLAZMA SPORTSKE IGRE MLADIH

Brođanima zlato i srebro, Osječanima srebro na Coca-Cola Cup-u u Splitu
Objavljeno 3. kolovoza, 2019.

SPLIT- Najpopularniji i najmasovniji sport na svijetu svoju veliku bazu ima i u Hrvatskoj. Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već šestu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodio je čak 100 gradova i mjesta u Hrvatskoj.

Osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Svaki turnir bio je primjer fair playa igre i sportske borbe za pobjedu jer ulog je uvijek velik - plasman na završni turnir u Splitu koja se održao od 30.7.-2.8. na terenima FESB-a, Parka Mladeži i Spinutu.

Velika finala u oba godišta (2001. i mlađi te 2004. i mlađi) odigrala su se na terenima FESB-a, a prenosšena su izravno na Sport klub televiziji i Facebook stranici Plazma Sportskih igara mladih.

U prvom polufinalu u kategoriji 2001. i mlađi momčad Disco Club San Marco iz Slavonskog Broda pobijedila s visokih 6:0 ekipu Auto Kuček (Sv.Ivan Zelina), dok je u drugom polufinalu momčad Hrvatskog sindikata Pošte iz Osijeka sa 4:1 nadigrala momčad Mićini Tići (Gospić). U susretu za 3.mjesto momčad Mićini Tići (Zabok) je sa 4:3 pobijedila momčad Auto Kuček (Sv.Ivan Zelina). U velikom slavonskom derbiju momčad Disco Club San Marco iz Slavonskog Broda je s 5:2 nadigrala momčad Hrvatskog sindikata Pošte (Osijek)  i osvojila turnir.

Najbolji strijelac turnira bio je Jure Bogdanović (DC San Marco) sa 11 golova, najbolji vratar bio je Luka Terzić (DC San Marco), dok je najbolji igrač Luka Dubac (DC San Marco).

U prvom polufinalu u kategoriji 2004. i mlađi momčad Brod 04 iz Slavonskog Broda  je sa  7:2 pobijedila momčad Uljanik iz Pule, dok je u drugom polufinalu  momčad Zagorje Boysi (Zabok) pobijedila momčad Fantomi iz Čakovca s 3:1.U susretu za 3.mjesto momčad Fantomi iz Čakovca pobijedila je Uljanik iz Pule s 3:2. Finalni susret između momčadi Brod 04 (Sl. Brod) i Zagorje Boysi (Zabok) bio je neizvjestan do samoga kraja. U regularnom dijelu bilo je 1:1, da bi nakon penala slavila ekipa Zagorje Boysi (Zabok) sa 4:3 i osvojila turnir u ovoj kategoriji.

Najbolji strijelac je Borna Brezak (Zagorje Boysi) sa sedam golova, najbolji vratar Mihael Štih (Zagorje Boysi), dok je najbolji igrač Denis Miščančok (Brod 04).

Mario Kokaj

Možda ste propustili...

DERBI SUSRET PAKET24 PREMIJER LIGE ZA RUKOMETAŠE

Vori: NEXE je sad kao ranjeni lav, Vuja će već nešto smisliti

Najčitanije iz rubrike