Osijek
I OVE SUBOTE NA TRGU SVETOG TROJSTVA

Posjetite kolovoško izdanje tradicionalne manifestacije Sajam antikviteta u Tvrđi
Objavljeno 2. kolovoza, 2019.
Kao i svake prve subote u mjesecu, tako će se i sutra, 3. kolovoza, na Trgu Svetog Trojstva u Tvrđi održati tradicionalni Sajam antikviteta u organizaciji tvrtke Osječki sajam te pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i Turističke zajednice grada Osijeka. Iako je doba godine kada su mnogi od njih orijentirani na Jadran ili neku drugu ljetnu destinaciju, još će se jednom okupiti brojni izlagači koji će na svojim štandovima i tepisima izložiti razne starinske predmete.

Posjetitelji, iz Osijeka kao i oni iz okolice, ali i gosti našega grada, čije je zanimanje za Sajam antikviteta najveće upravo tijekom ljetnih mjeseci, na ovogodišnjem će kolovoškom izdanju ove kultne manifestacije tako moći razgledati, probati ili kupiti rijetke i antikne predmete koji mogu poslužiti i kao savršen poklon dragoj osobi. Kao i uvijek, moći će se pronaći predmeti ‘‘izvučeni‘‘ iz domova naših sugrađana, počevši od raznih komada namještaja, preko starinskog pribora za jelo i servisa za kavu i čaj, knjiga, starijim, ali i mlađim generacijama omiljenih gramofonskih ploča, poštanskih maraka, okvira za slike i brojnih drugih predmeta od raznovrsnih materijala i za različitu namjenu. Bude tamo i numizmatičkih zbirki, značaka, starih razglednica, audiokaseta, stripova, tradicionalnog oružja, starih pivskih boca i ambalaža drugih proizvoda koji bude nostalgiju. Na Sajmu antikviteta nezaobilazni su i vlasnici obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava koji će izložiti svoje dimljene mesne delicije, vino, sireve, kolače i slastice, džemove, medove i druge proizvode, napravljene prema pravim domaćim recepturama. Nezaobilazne su također i langošice koje su posjetiteljima u ponudi na svakom Sajmu antikviteta. Može se tako nabrajati ‘‘do sutra‘‘ što sve očekuje zaljubljenike u starija vremena u subotu na Sajmu antikviteta.

Sigurno je da će u moru ponude svatko moći pronaći nešto za sebe na Trgu Svetog Trojstva, koji je godinama, svake prve subote u mjesecu, postao idealno mjesto za ispijanje jutarnje kavice, susreta i nezaboravnog druženja na otvorenom. Kao što je to već uobičajeno, Sajam antikviteta bit će otvoren za posjetitelje od 9 do 14 sati.

Inače, svi zainteresirani za izlaganje antikviteta i proizvoda na sajmu u središtu Tvrđe mogu se obratiti tvrtki Osječki sajam na broj telefona 031/302-433. D. Miklić
Još će se jednom okupiti brojni izlagači i na svojim štandovima izložiti razne starinske predmete
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike