TvObzor
SANDRA BULLOCK

Samostalna, samosvjesna i megapopularna žena kojoj muškarci nisu potrebni za sreću
Objavljeno 2. kolovoza, 2019.
Iako ju je publika voljela, kritičari hvalili, a projekti se redali jedan za drugim, privatni život Sandre Bullock nije uvijek bio idiličan
Adrian ANDREJEK

Jedna od najupješnijih holivudskih glumica, Sandra Bullock, ovih dana proslavila je 55. rođendan. Iako su je mnogi nekada opisivali kao “ružno pače”, danas je jedno od najprepoznatljivijih lica u Hollywoodu. Rođena je u Arlingtonu u Virginiji, a odrasla je u obitelji dramskih umjetnika i opernih pjevačica. Rano je otkrila da joj je gluma strast, pa je već kao djevojčica počela brusiti svoj talent. S vremenom joj se sve to isplatilo jer je 2010. i 2014. godine bila najplaćenija glumica u Hollywoodu, a našla se i na listama najljepših žena svijeta.

Težak put
Ova oskarovka prošla je težak put od svojih glumačkih početaka kad su joj u rodnoj zemlji profesori glume govorili da će teško uspjeti u svijetu slave i glamura jer nije dovoljno mršava ni klasično lijepa. Njezine oštre crte lica, velik osmijeh i tamne oči možda nisu bili stvoreni za uloge ljepotica, ali

Sandra je upravo zbog svoje različitosti uspjela postati prepoznatljiva. Sandru je publika doživljavala kao “američku miljenicu” zbog njezina prijateljskog nastupa i otvorene prirode. Iako ju je publika voljela, kritičari hvalili, a projekti se redali jedan za drugim, Sandrin privatni život nije uvijek bio idiličan. Doživjela je teške udarce, ali se digla samo jača. Malo je poznato da je 90-ih bila u ljubavnim vezama s kolegama glumcima Ryanom Goslingom i Matthewom McConaugheyjem, a 2005. godine udala se za buntovnog motociklista i televizijskog voditelja Jesseja Jamesa. No njihova ljubav završila je neslavno. Sandra je navodno bila toliko zaljubljena u Jamesa da je 2009. s njim ušla u bitku za skrbništvu za njegovo dijete iz prijašnjeg braka s pornoglumicom Janine Lindemulder. Par je dobio puno skrbništvo nad Jamesovom petogodišnjom kćeri. Iako se sve činilo savršeno, u ožujku 2010. više je žena istupilo u medijima i otkrilo kako su imale stalne seksualne odnose s Jamesom dok je on bio u braku sa Sandrom.

Opsjednuti fanovi
Deset dana nakon prvog članka o Jamesovoj nevjeri, on je sam istupio i javno priznao da je preljubnik. Kasnije se prijavio u kliniku za rehabilitaciju kako bi poradio na osobnim problemima, to jest ovisnosti o seksu. Iako je pokušao pokazati da mu je stalo do braka, Sandra je zatražila razvod po hitnom postupku. Poslije toga, glumica je odlučila usvojiti dvoje djece i posvetiti se sama sebi. Muškarci je ipak nisu ostavljali na miru, pa je imala i vrlo ozbiljnih zakonskih problema s pojedinim fanovima koji su je opsjednuto pratili. Thomas James Weldon, Sandrin obožavatelj, umislio si je da mora osvojiti njezino srce pa ju je manično počeo slijediti kamo god bi išla. Glumica je tražila da mu se izda zabrana prilaska, a na kraju je završio i u duševnoj bolnici. No to nije bio jedini neugodan susret glumice i njezinih obožavatelja. Dokaz da slava nije uvijek blagoslov jesu priče o pomahnitalim fanovima koji ne poznaju granice. Sandri je u dom provalio Joshua James Corbett 2014. godine, a glumica se zaključala u kupaonicu i nazvala policiju. Kad je policija pokušala uhititi Corbetta, on se odbio predati i sam si je zadao ubodne rane i na taj način počinio samoubojstvo. Unatoč takvim mračnim epizodama, Sandra je ogledni primjer samosvjesne, samostalne i megapopularne žene koja je zaključila kako joj za osobnu i poslovnu sreću – muškarci uopće nisu potrebni.
Nikola Kučar
Možda ste propustili...

SATIRIČNA KOMEDIJA “IZA KULISA”

Jedinstven prikaz pandemije putem umjetnosti

PSIHOLOŠKI TRILER “KRIVI SPOJ” STIGAO U DOMAĆA KINA

Dopisivanja, moderni dejtovi i opasnost

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

Najčitanije iz rubrike