Crna kronika
TRAGEDIJA U BELOM MANASTIRU

U požaru poginuo korisnik doma za starije i nemoćne
Objavljeno 1. kolovoza, 2019.
Oko 23 sata 72-godišnjak je zaželio laku noć sestrama u domu i rekao da ide na spavanje
BELI MANASTIR

Velika tragedija, u kojoj je život izgubio 72-godišnji korisnik doma za starije i nemoćne "Baranjsko sunce" u Belom Manastiru, dogodila se u utorak kasno navečer. Nesretni muškarac smrtno je stradao u požaru, koji je najvjerojatnije izazvao fen.

- U utorak je oko 23.30 u domu za starije i nemoćne osobe u Belom Manastiru izbio požar u kojemu je smrtno stradao 72-godišnji hrvatski državljanin. Požar su ugasili vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Beli Manastir. Očevid na mjestu događaja obavili su policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske u suradnji s inspektorom zaštite od požara.

Tom su prilikom utvrdili da je do požara došlo zbog zagrijavanja električnog uređaja - službeno je priopćenje iz Policijske uprave osječko-baranjske.

U domu, u kojemu se ova tragedija zbila, često obilaze svoje korisnike, a samo pola sata prije tragedije 72-godišnjak je veselo zaželio laku noć djelatnici doma i spremao se na spavanje. Bio je teže pokretan, no kretao se s pomoću hodalice.

- Ovo što se dogodilo je prestrašno. Taj nesretni slučaj dogodio se negdje oko pola sata prije ponoći, kada je dežurna ekipa doma osjetila miris paljevine. Odmah su reagirali i pronašli odakle dim dolazi. Čim su vidjeli požar, pozvali su pomoć. Nažalost korisnik je preminuo. Sestre su ga obišle redovno oko 11 sati i rekao im je da je sve u redu, da je spreman za počinak, zaželio im je laku noć i otišao spavati. Što se u tih pola sata u sobi zbilo, ne znamo. Svima nam je žao što se to dogodilo i izražavamo sućut obitelji našeg korisnika - kazala je vidno potresena Anka Gregoran, ravnateljica doma.

Kako dalje ravnateljica doma ‘‘Baranjsko sunce‘‘ govori, u 15 godina u Domu se nikada nije dogodila ni slična nesreća. Baš zbog brze reakcije djelatnika Doma požar se nije proširio na ostale prostorije pa su ostali korisnici bili sigurni. Većina njih nije ni čula što se dogodilo do jutra nego su sve prespavali.

Mrtvo tijelo 72-godišnjaka prevezeno je u Klinički zavod za patologiju i sudsku medicinu Kliničkog bolničkog centra Osijek, gdje će se obaviti obdukcija. Tek nakon obdukcije bit će poznat točan uzrok smrti 72-godišnjaka, odnosno je li riječ o gušenju, strujnom udaru ili je postojao neki treći uzrok zbog kojeg je tragično preminuo.

Sandra Lacić
obdukcija
UTVRĐUJE SE UZROK SMRTI
POGINULA STARICA U DOMU U ZAGREBU 2008.
U svibnju 2008. godine polupokretna 77-godišnjakinja poginula je, a 22 su prevezene u bolnicu nakon što je izbio požar na četvrtom katu Doma za starije i nemoćne “Maksimir” u Hegedušićevoj ulici u Zagrebu. Požar, koji je najvjerojatnije izazvan neugašenim opuškom od cigarete, zahvatio sobu broj 423, gdje se nalazila 77-godišnja umirovljenica. Policija je u sobi pronašla pougljeno tijelo smrtno stradale žene, a na četvrtom katu nalazilo s još stotinjak pokretnih i teže pokretnih osoba. Njih su u vrlo kratkom roku od izbijanja požara iz zgrade Doma evakuirali pripadnici interventne policije. Hitne pomoći već su čekale te su ih odvozile u smjeru pet zagrebačkih bolnica.
Možda ste propustili...

NOVE ŽRTVE KIBERNETIČKIH KRIMINALACA

Lažne SMS poruke stajale ih tisuća eura

KAZNENO PRIJAVLJENA 39-GODIŠNJAKINJA

Poslala joj drogu paketom u bolnicu

SEDAM PROMETNIH NESREĆA S OZLIJEĐENIMA

Policija poziva na oprez, i dva djeteta ozlijeđena u sudarima

Najčitanije iz rubrike