Regija
PROIZVODNJA HIGIJENSKOG PAPIRA

Tvornicu u Belišću
otvorit će Šveđani
Objavljeno 29. srpnja, 2019.
BELIŠĆE

Otkako je javnosti objavljeno da Belišćani vode intenzivne pregovore s potencijalnim investitorima koji bi u gradu trebali otvoriti prvu hrvatsku tvornicu tissue papira, ne prestaje zanimanje javnosti za ovo ulaganje, koje će već na samom početku osigurati novih 70 radnih mjesta. Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Dinko Burić konačno je potvrdio da je riječ o investitorima koji dolaze iz Švedske, a s kojima već duže vrijeme u graskoj upravi intenzivno pregovaraju. Na sjednici je predstavljeno i pismo namjere potencijalnih investitora.

- Riječ je o projektu vrijednom tridesetak milijuna eura, a investitor je tvrtka iz Švedske, koja je Gradu Belišću vezano uz želju za investiranjem uputila i pismo namjere - potvrdio je gradonačelnik Burić.

Nadovezujući se na tu problematiku, Gradsko vijeće donijelo je i odluku o raspisivanju natječaja za kupnju nekretnine, odnosno gospodarske i industrijske zgrade te građevinskog zemljišta na području nekadašnjeg Kombinata Belišće, koje će novi investitor kupiti od Grada, a koje je Grad nedavno za milijun kuna kupio od tvrtke DS Smith za tu namjenu (na toj se lokacji nekada nalazio Papir stroj 1).

Budući da zakon obvezuje prodaju prema tržišnoj odnosno građevinskoj vrijednosti, koja je procijenjena na nešto više od 1,8 milijuna kuna, višak će se, prema gradonačelnikovim riječima, preusmjeriti prema poticanju razvoja gospodarstva na podtučju grada i nizu drugih mjera. L. Aničić
Možda ste propustili...

MEĐUNARODNO NATJECANJE

JVP Sl. Broda uspješan u Češkoj

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

Najčitanije iz rubrike