Mozaik
SANJA AZENIĆ OSJEČANKA IMA NOVI SINGL “LONDON”

Moja pjesma govori o ljudima koji moraju trpiti zbog udaljenosti
Objavljeno 27. srpnja, 2019.
Aranžman je, kao i na prethodnoj pjesmi, radio Željko Nikolin, a spot je snimljen na nekoliko lokacija u Osijeku

Nakon što se pojavila u videospotovima Opće opasnosti za pjesme ‘‘Gubim tlo pod nogama" i ‘‘Kriva si", mlada osječka pjevačica Sanja Azenić uspješno je zaplovila glazbenim vodama singlovima ‘‘Hoću" i ‘‘Dodir moga srca". Ovih dana izišao je spot za njezin novi, treći singl ‘‘London", za koji je sama napisala glazbu i stihove, ali i režiju spota.

Za pjesmu "London" napisala si glazbu i tekst. Odakle inspiracija i kako je nastala pjesma?

- Uvijek uza sebe imam bilježnicu, papiriće ili mobitel, tako da u svakom trenutku mogu zapisati ako mi nešto padne na pamet.

Pjesma "London" nastala je u desetak minuta i odmah sam je napisala cijelu i otpjevušila i melodiju. Imam dosta i nedovršenih tekstova, no inspiracije ponestane za dalje, a kasnije je teško vratiti se u stanje uma kada sam počela pisati tako da sam bila sretna kada sam ovo napisala u komadu. Mislim da se u ovoj pjesmi može pronaći dosta ljudi, a nerijetko se i sama pronalazim u svojim tekstovima. Pjesma je vrckava i vesela, ali ima jasnu poruku koja kaže "srce nije linija da kuca preko telefona." Iako smo svi većinom u kontaktu preko društvenih mreža i mobilnih aplikacija, mislim da ljudima nedostaje stvarnog druženja, a pogotovo parovima koji zbog posla moraju trpjeti udaljenost. Aranžman je, kao i na prethodnoj pjesmi, radio Željko Nikolin, a gitare je odsvirao Drago Laban. Meni osobno najbolji dio pjesme su muški prateći vokali, a njih su otpjevali Hrvoje Šargovinski i Mario Nikolić koji inače i sviraju u mom bendu te Dalibor Zavođa i Filip Pešut.

Reci nam nešto o spotu...

- Spot sam osmislila na način da prati stihove. Ja se nalazim u ulozi djevojke koja obavlja neke svakodnevne stvari i ne može prestati razmišljati o svom dragom koji često putuje i rijetko je doma pa joj nedostaje. Spot je sniman i na vanjskim lokacijama, u Opatijskoj ulici koja mi je jedna od ljepših ulica u Osijeku i ima neku posebnu čar i tu je zapravo bilo najteže snimiti scene jer je bilo vrlo prometno, pa smo gotovo odustali. No, na sreću, imala sam pomoć sa strane. Naime, mama je pomalo zaustavljala promet pa smo uspjeli snimiti i to, a ima dijelova i pokraj prekrasne Drave. Spot je snimao Studio 55 iz Županje. Za make-up se pobrinula divna Dunja Šerbedžić.

Kako inače provodiš ljeto, imaš li puno gaža?

- Mogu reći kako mi je svako ljeto poprilično radno i svaki vikend pjevam, što me čini sretnom.

Voliš li inače ljeto ili jedva čekaš da prođe?

- Od godišnjih doba ipak nekako najviše volim jesen, možda zato što sam u rujnu i rođena, a ovo ljeto nam je bilo gotovo kao jesen pa se ne bunim. Vrućine mogu istrpjeti samo na moru. (Haha)

Postoji li neka pjesma bez koje ne možeš zamisliti ljetne mjesece?

- Trenutno slušam Animatore i najviše volim domaću glazbu 1980-ih i 1990-ih kada se nije priklanjalo ni istoku ni zapadu, već je hrvatska glazba imala svoj identitet. Bojim se da se to pomalo izgubilo s godinama.

Kakve planove imaš do kraja godine kad je riječ o glazbi?

- Planiram krajem jeseni izbaciti još jedan singl na kojemu sam već počela raditi.

Hoćeš li se možda prijaviti na neki od festivala i što misliš o takvom načinu promocije pjesme?

- Festivali su odlična stvar za predstavljanje pjesme i nadam se da ću u budućnosti i nastupiti na nekom od njih. Nakon što su Slavonci probili led na Splitskom festivalu, možda mi se jednom posreći otići i tamo.

Tanja Kvorka
Nakon što su Slavonci probili led na Splitskom festivalu, možda mi se jednom posreći otići i tamo
Možda ste propustili...

U IZRAVNOM PRIJENOSU NA HRT-U NASTUPIT ĆE DVADESET IZVOĐAČA

Premijerne izvedbe i jaka konkurencija na 71. Zagrebačkom festivalu

"ZBUDI ME" MARKA ŠANTIĆA STIŽE U KINA

Provokativna drama o ksenofobiji i povijesnom revizionizmu

Najčitanije iz rubrike