TvObzor
JACK NICHOLSON

Snimio je više od 60 filmova i osvojio više od 80 nagrada, a njegov je privatni život poput sapunice
Objavljeno 26. srpnja, 2019.
Kako bi izbjegao česte susrete s publikom koja ga prepoznaje kamo god krene, Nicholson se krije iza naočala, koje naziva svojim štitom

Legendarni Jack Nicholson glumio je razne likove sa zanimljivim pričama, a njegova životna priča zvuči kao scenarij za seriju. Naime, tek s 37 godina saznao je da mu je sestra zapravo majka, a roditelji djed i baka. Da je nešto sumnjivo u njegovoj obitelji sumnjao je odmalena, a ispalo je – s punim pravom. Jackova majka June bavila se plesom i razmišljala o blistavoj karijeri, ali zatrudnjela je u dobi od 16 godina, a njezina majka Ethel nije željela da June odustane od karijere plesačice te je preuzela brigu o malenome Jacku.

Cijena slave
Jack je dugo živio u uvjerenju da su mu baka i djed roditelji te da mu je June starija sestra, a samo nekoliko desetljeća poslije, kad je s velikom slavom stigla i velika znatiželja novinara koji su počeli kopati po njegovom privatnom životu, saznao je istinu.

- To je cijena slave. Svi počnu kopati po tvom privatnom životu i sljedeće što znaš je da je tvoja sestra zapravo tvoja majka – izjavio je Nicholson u jednom intervjuu. Istina je izišla na vidjelo kad je 1974. u kina stigao film ‘‘Kineska četvrt‘‘, a časopis Time je o proslavljenom glumcu radio veliku priču. Pitanje novinara o roditeljima zateklo ga je i sve je negirao, no poslije je istražio i saznao istinu.

Ipak, iako je priča o njegovom podrijetlu prilično istražena, Jack i dalje ne zna cijelu istinu – tko mu je zapravo otac. Kad je saznao da mu je June majka, odbio je DNK analizu kako bi saznao tko mu je drugi roditelj.

Ovaj ljubitelj dobrog provoda, košarke, filmova i glazbe živi život punim plućima. Nedavno je proslavio 82. rođendan, ali se i dalje, bez obzira na godine, trudi iskoristiti svaki trenutak slobodnog vremena za dobru zabavu i druženje. Nikada nije krio da je u društvo birao samo pozitivne i nasmijane ljude.

Predrasude o braku
Iako se oženio vrlo mlad, nikad nije žalio. Bio je svjestan i vremena i situacije u kojoj se našao, a sve što se poslije događalo u njegovu braku smatra vlastitom odlukom.

- Nikad nisam imao nikakve predrasude o braku. Vjenčao sam se vrlo rano i smatram da je kontraproduktivno imati teorije o svim vrstama veza. Dovoljno je teško poznavati sebe, a kao što ste vjerojatno primijetili, kad upoznate par koji funkcionira kao tandem, to je čak i teže smatra Nicholson.

Kao veliki fan košarkaškog kluba Los Angeles Lakers, redovan je na svim utakmicama koje ta ekipa igra na domaćem terenu. Često ga možemo vidjeti kako burno reagira na odluke sudaca, zbog čega je nedavno morao biti udaljen iz dvorane. Ipak, kad se strasti smire, Nicholson je sasvim običan građanin. Kako bi izbjegao česte susrete s publikom koja ga prepoznaje kamo god krene, krije se iza naočala. Njih naziva svojim štitom i priznaje kako nije uvijek spreman slušati i poistovjećivati se s emocijama koje dolaze s druge strane.

Adrian ANDREJEK
Možda ste propustili...