Crna kronika
ČEKAJU IH KAZNE

Pijani i prebrzi vozači prijetnja su na cestama
Objavljeno 23. srpnja, 2019.
Mladi vozači jurili su Suhopoljem 80 km na sat brže od dozvoljenog. Ostaju bez vozačke dozvole
SUHOPOLJE

Diljem Slavonije i Baranje nastavlja se divljanje pijanih i prebrzih vozača, koji time ugrožavaju ne samo svoje nego i živote drugih sudionika u prometu. Luđačka vožnja zabilježena je na području Suhopolja, nedaleko od Virovitice, a počinitelji su tek punoljetni mladići.

Kako stoji u policijskom priopćenju, prebrzi vozači zaustavljeni su u subotu u večernjim satima u Ulici kralja Tomislava u Suhopolju. Policijski radar očitao je brzinu automobilu kojim je sa 156 kilometara na sat upravljao 18-godišnji vozač. Odmah iza njega kretalo se još jedno prebrzo vozilo (izmjerena mu je brzina od 153 km/h), a vozio ga je 21-godišnji mladić. Kako je brzina na ovom dijelu ceste bila ograničena na 70 kilometara na sat, policajci su zaustavili oba vozila te nakon toga prijavili mlade vozače koje čeka posjet kod prekršajnog sudca, novčana kazna i vjerojatna zabrana vožnje vozilima B-kategorije.

Virovitička PU izvijestila je da je "natjeravanja" brzih vozila bilo i u petak u Gupčevoj ulici, također u Suhopolju. Oko 16 sati zaustavljena su dva automobila kojima je laser očitao brzinu od 133 km na sat. Na toj dionici dozvoljena brzina je 50 km/h, pa su i ova dva vozača prekršajno prijavljena te i njih čeka velika kazna.

Na triježnjenju u policijskoj postaji završio je pak 41-godišnji vozač automobila. Njega su policajci u subotu u 15.25 zaustavili za upravljačem automobila između mjesta Okrugljača i Bušetina kod Špišić-Bukovice. U krvi je imao velikih 3,28 promila alkohola.

U Kovačevcu kod Nove Gradiške u subotu oko 23.15 policajci su zaustavili automobil kojim je upravljao 23-godišnji vozač za kojeg su utvrdili da automobilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, a alkotestom su utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,6 promila. Pijani vozač odmah je zadržan do otriježnjenja u policijskoj postaji, a policijski službenici protiv njega podnose odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu. S obzirom na nedavne presude, mladiću prijeti i zatvorska kazna. Također u subotu oko 23.50 u Okučanima su policajci uočili, a potom i zaustavili automobil koji je prošao kroz crveno svjetlo na semaforu. Policajci su 31-godišnjem vozaču alkotestom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 2 promila. Pijani vozač odmah je isključen iz prometa te je doveden i zadržan do otriježnjenja u Policijskoj postaji Okučani, a policijski službenici protiv njega podnose odgovarajuće prekršajne prijave.

Milan Bugarić
radni vikend
POLICIJA

JE IMALA

PUNO POSLA
PIJANI VOZAČ VRIJEĐAO POLICAJCE
Dodatnu prijavu priskrbio si je 25-godišnjak kojeg su policajci zaustavili pijanog za upravljačem automobila u nedjelju oko 3 sata u Slavonskom Brodu. Obavljenim alkotestom utvrđeno je kako je mladi vozač u krvi imao 1,7 promila. Nakon zaustavljanja mladić je počeo prigovarati policajcima, a nakon spoznaje koliko ima alkohola u krvi, počeo ih je i vrijeđati. Policajci su ga zbog toga uhitili i doveli u u policijsku postaju, gdje je zadržan do otriježnjenja. Policajci protiv njega podnose odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Mogao bi dobiti visoku novčanu kaznu i zabranu vožnje.
Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽRTVA INTERNETSKIH PREVARANATA

"Dionice" ga koštale 10.000 eura

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi

Najčitanije iz rubrike