Sport
RK NEXE USKORO NA OKUPU

Ante Gadža je pred potpisom za PPD Zagreb
Objavljeno 23. srpnja, 2019.
Trener našičkih rukometaša Hrvoje Horvat imat će bitno izmijenjenu momčad u odnosu prema prošloj sezoni

Bliži se završetak odmora za rukometaše NEXE-a, a čini se kako će igrački kadar s kojim će trener Hrvoje Horvat ući u novu sezonu biti prilično definiran. Posljednja enigma bila je sudbina Ante Gadže, srednjeg vanjskog, koji je odličnim igrama u našičkom SEHA ligašu stekao status hrvatskog reprezentativca.

Njemu je nakon završetka prošle sezone istekao ugovor s našičkim klubom. Kako je odličnim igrama privukao pozornost na sebe, tako se i očekivao njegov odlazak u zvučnije i kvalitetnije sredine. Bio je Gadža ovoga ljeta u pregovorima s Vardarom, nekoliko njemačkih i francuskih klubova, da bi prema svemu sudeći karijeru na kraju mogao nastaviti u redovima najboljeg hrvatskog kluba - PPD Zagreba. Kako još uvijek neslužbeno doznajemo, Gadža bi trebao idućih dana staviti potpis na ugovor s hrvatskim prvakom s kojim je već dogovorio suradnju, pa je potpis ostao kao formalnost. Tako će još jedan reprezentativni rukometaš iz Našica ovo ljeto završiti u Zagrebu. Podsjetimo, u sljedećoj sezoni u dresu "zagrebaša" igrat će i kružni napadač Marin Šipić, koji je imao ugovor još godinu dana s NEXE-om koji stoga ima pravo i na odštetu. Zato će se iz Zagreba prema Našicama vratiti Ivan Sršen. Odlični reprezentativni desni vanjski protekle sezone proveo je na posudbi u PPD Zagrebu. Htio ga je NEXE vratiti i tijekom prošle sezone s posudbe, ali je administracija upalila "crveno svjetlo" i nije bilo ništa od povratka do ljeta. Tako će NEXE u sljedeću sezonu ući u prilično izmijenjenom, ali još uvijek dovoljno kvalitetnom sastavu za upuštanje u sve izazove koji čekaju klub.

Podsjetimo, prije Gadže i Šipića, klub su napustili Slovenci Patrik Leban (Pivovarna Celje) i Aljaž Lavrič (švicarski Kriens), a trener Hrvoje Horvat više ne računa ni na Turčina Cana Celebija, a karijeru je prekinuo i bivši hrvatski reprezentativac Vedran Zrnić, koji će u klubu imati drukčiju ulogu. Veliko pojačanje trebao bi biti srpski pivot Živan Pešić, koji se nameće kao alternativa za Marina Šipića, a Gadžu bi trebao zamijeniti Ivan Dumenčić, 28-godišnjak, kojemu je posljednji klub bio zagrebačka Dubrava. “Gromovima” su od ove sezone pristupili i perspektivni igrači željni afirmacije Tomislav Severac, Gianfranco Pribetić i Fran Mileta.

Ivana Liović
NEXE u skupini s europskim prvakom
Početkom rujna započet će novo izdanje regionalne SEHA-Gazprom lige koje će biti jedinstveno po tome što će ga činiti 12 klubova, koji će biti podijeljeni u dvije skupine. Rukometaši NEXE-a znaju već s kim će igrati u prvoj fazi natjecanja. Dodijeljena im je skupina zajedno s europskim prvakom i braniteljem naslova SEHA-Gazprom lige Vardarom, slovačkim Tatranom iz Prešova, novosadskom Vojvodinom te dva vrlo kvalitetna debitanta u ligi - mađarski Grundfos Tatabanya i ukrajinski Motor iz Zaporožja. U drugoj skupini igrat će PPD Zagreb, Meškov, Telekom Veszprem, Eurofarm Rabotnik, Metaloplastika te kineska momčad Beiing Sports University.
Najčitanije iz rubrike