Sport
NK PAPUK ORAHOVICA

Želja je da sezona prođe bez stresova
Objavljeno 23. srpnja, 2019.
Nogometaši Papuka nakon sjajne prošle sezone krenuli su s pripremama za novu u kojoj će igrati u višem rangu, u novoformiranoj Trećoj HNL "Sjever". Na prvoj prozivci nogometaše je pozdravila kompletna uprava kluba na čelu s predsjednikom Daliborom Fofonjkom, a potom je trener Darko Krsnik poveo momčad na trening. U odnosu prema prošloj sezoni u redovima Papuka ima promjena, došao je čačinački dvojac Stipe Čavić i Dario Periša, iz požeške Slavonije je pak pristupio vratar Karlo Mahaček. Vratio se mladi Matko Špoljarić, a Papuk su pojačali i Florijan Rupčić te Danijel Zebec, dok je u momčadi i 16-godišnji vratar Gabrijel Fuljek, koji je do sada nastupao za Slatinu i Zrinski iz Nove Bukovice. Prvoj prozivci odazvali su se Bušljeta, Krsnik, Špoljarić, Mimić B., Mimić S., Šantić, Rukavina, Mehmedi, Ninčević, Podboj, Rupčić, Marinić, Čavić S., Periša i Zebec, a opravdano su izostali Marin Čavić, Vukomanović, Knežević, Vidaković i Mahaček. Bilo je dolazaka, ali i odlazaka, redove Papuka napustili su Benjamin Radinković, Zvonimir Juhas te Marin Varjačić.

- Nakon odlične prošle sezone želim da i sljedeća bude uspješna. Treća liga je druga priča i potpuno nova dimenzija u odnosu prema ligi koju smo igrali, ali je to liga u kojoj Papuk itekako zaslužuje biti i vjerujem da će ova momčad to i dokazati. Naš je cilj biti među prvih šest momčadi i odraditi jedno mirno prvenstvo. Novost u klubu je suradnja s Akademijom Krpan i Babić u kojoj će trenirati svi naši igrači koji studiraju u Osijeku - kazao je predsjednik kluba Dalibor Fofonjka.

Trener Darko Krsnik iznio je plan rada za pripremno razdoblje koje će nogometaši Papuka odraditi u Orahovici, a osim treninga bit će i niz prijateljskih utakmica.

- Radit ćemo još jače i žešće nego prošle sezone, jer moramo biti maksimalno spremni za sve napore koji nas očekuju. U pripremnom razdoblju planirana su 32 treninga i devet pripremnih utakmica plus pretkolo Hrvatskog nogometnog Kupa. Već smo odigrali i pobijedili Belišće, a slijede utakmice s Viroviticom, Rezovcem, Novom Bukovicom i Slatinom, a nastupit ćemo i na turniru u Crncu te na našem tradicionalnom u spomen na preminulog sportskog direktora Ljubomira Kalema - kazao je trener Krsnik. V. G.
U prvoj pripremnoj utakmici gost Orahovice bio je trećeligaš iz Belišća, kojeg je Papuk pobijedio s 3:2
9

pripremnih utakmica odigrat će Orahovčani do početka prvenstva Treće HNL “Sjever”
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike