Osijek
‘‘CITY GAMES‘ NA KOPIKI, REGIONALNO FINALE HRVATSKE

Ekipa "Lege s Kopike" izborila
Wild Card za završnicu na Viru
Objavljeno 22. srpnja, 2019.
Šest se ekipa natjecalo u šest igara: Vino, Leteći vaterpolo, Utrka bačvi, Spašavanje turistice, Vodena košarka i Veslo

Šest se ekipa - iz Malog Lošinja, Krka, Siska, Valpova, Đakova i Osijeka - u nedjelju navečer nadmetalo na olimpijskom bazenu kupališta Copacabana u modernoj inačici tradicionalnih sportskih ‘‘vodenih‘‘ igara. Bilo je to regionalno finale Hrvatske sportsko-zabavnog spektakla ‘‘City Games‘‘ koji je, u organizaciji Grada Osijeka, Turističke zajednice grada Osijeka i agencije Adria events, u svojoj jubilarnoj desetoj sezoni prvi put održan u našem gradu.


Uz glasnu podršku s do posljednjeg mjesta popunjenih tribina, muško-ženske ekipe sastavljene od šest članova, među kojima su bili brojni uspješni sportaši, natjecale su se u šest igara: Vino, Leteći vaterpolo, Utrka bačvi, Spašavanje turistice, Vodena košarka i Veslo; u kojima su se, osim umijećem i snagom, iskazale i u timskom radu, kao i snalažljivosti u novim situacijama. Ulog je bio velik - plasman na državno finale koje će se na otoku Viru održati 20. kolovoza - pa su u napetom nadmetanju ekipe dale posljednji atom snage kako bi tamo osigurale svoje mjesto.


Domaća ekipa, ‘‘Lege s Kopike‘‘, predvođena proslavljenim veslačem Davidom Šainom, tijekom cijelog dvosatnog spektakla vodila je borbu s iskusnim ekipama - ‘‘Jazavcima‘‘ s Malog Lošinja te aktualnim i višestrukim prvacima, ekipom ‘‘Daj Mare‘‘ s Krka. ‘‘Našu ekipu čini skup osječkih sportaša - veslača, triatlonaca, vaterpolista i plivača, što je, s obzirom na karakter igara, najbolja odabrana struktura. Igre su u motoričkom smislu zbilja na visokoj razini, pa čak i sportaši, koji su u svojim sportovima odličnoj formi, imaju problema sa svladavanjem istih. S obzirom na njihove obveze, nismo imali više od tjedan-dva za pripreme, ali smo si dali truda da predstavimo Osijek u što boljem svjetlu‘‘, rekao nam je trener domaće ekipe Saša Tompa.


Presudna je bila posljednja igra - Veslo, ‘‘vodena‘‘ verzija igre potezanja konopa u kojemu, veslajući u čamcu, ekipe pokušavaju biti bolje od protivnika - koja je donosila najviše bodova za ukupni plasman. Do tada drugoplasirana, osječka je ekipa propustila priliku izgubivši u polufinalu, zatim i u borbi za treće mjesto skupivši samo šest bodova, a ‘‘Jazavci‘‘ i ‘‘Daj Mare‘‘ prikupili su 12, odnosno 15 bodova, završivši tako regionalno finale na prva dva mjesta. Mjesto u državnom finalu izborila je samo ekipa s Krka, no nakon dodjele medalja uslijedilo je veliko iznenađenje. Na oduševljenje brojnih domaćih navijača, organizatori su brončanoj ekipi ‘‘Lege s Kopike‘‘ uručili tzv. wild card kao poziv za finale na Viru.


"Iznimno nam je drago što smo uspjeli dovesti ovakav zabavno-sportski spektakl u Osijek, a našoj ekipi želim puno sreće sljedeći mjesec u državnom finalu", izjavio je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota.
Pobjednik tog natjecanja predstavljat će Hrvatsku na međunarodnom natjecanju iduće godine u Sloveniji.


Danijel Miklić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike