Regija
10. MEMORIJAL ‘’DAMIR HORNUNG’’

Najbolji Beljevina i Tomislav Pezić
Objavljeno 23. srpnja, 2019.
ORAHOVICA

U organizaciji DVD-a Orahovica održan je 10. Memorijal ‘’Damir Hornung’’ u čast poginulom hrvatskom branitelju i nekadašnjem članu društva, na kojem je sudjelovalo sedam DVD-ova: Osijek Gornji grad, Beljevina, Stara Jošava, Kutjevo, Kršinci, Feričanci i domaćin, DVD Orahovica. Na svečanom otvaranju nazočne vatrogasce je pozdravio te im zahvalio za dolazak predsjednik društva domaćina, Mato Orina, a potom se u ime obitelji Hornung obratio brat poginulog Damira, Mario, zahvalivši sudionicima i organizatorima. Memorijal je otvorila gradonačelnica Ana-Marija Petin.

- Zahvaljujem i čestitam DVD-u Orahovica što već 10 godina više nego uspješno organizira ovaj memorijal za našeg viteza Damira Hornunga, ali i u spomen na sve poginule hrvatske branitelje. Ovakvi činovi najmanje su što možemo učiniti za sve žrtve pale kako bismo mi danas živjeli slobodno - rekla je Petin.

U ekipnom dijelu memorijala natjecalo se u pet disciplina - brzo oblačenje interventne odore, brzo namatanje cijevi, spajanje spojnica, vježbe s brentačama i vježba s autocisternom s dva C mlaza, a za pojedince je održano natjecanje nazvano Fire Challenge. U ekipnom dijelu najbolja je bila ekipa DVD-a Beljevina, drugi je DVD Osijek Gornji grad, a treći DVD-a Feričanci. U Fire Challengeu najbrži i najspretniji bio je Dinko Noguš iz DVD-a Osijek Gornji grad, srebrni Danijel Jurković DVD Kutjevo, a brončani domaći natjecatelj Tomislav Pezić. V.G.
Možda ste propustili...

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

SLAVONSKO-BARANJSKE POLJOPRIVREDNE POVRŠINE

Kiša je spasila usjeve, ali zbraja se šteta od divljači

PROLJETNI TRENING “AKTIVNE HRVATSKE”

Beli Manastir vježbat će s Asjom Petersen

Najčitanije iz rubrike