Novosti
DVA IZBORNA SABORA JEDNE STRANKE

Neovisni za Hrvatsku raspali se na dva dijela između Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića
Objavljeno 23. srpnja, 2019.

Politički tajnik Neovisnih za Hrvatsku (NHR) Zlatko Hasanbegović izjavio je u ponedjeljak da je sabor NHR-a u Zadru protustatutaran i da članovi Predsjedništva koji su se okupili u Zagrebu odbijaju sudjelovati u "bezumnom samoubilačkom potezu" predsjednice NHR-a Brune Esih. Istovremeno sa saborom u Zagrebu, koji je organizirao Hasanbegović, Esih je organizirala izborni sabor stranke u Zadru, što upućuje na unutarstranački raskol.


"Zbog nama nepoznatog razloga, pod nepoznatim utjecajem došlo je do bezumne jednostrane odluke predsjednice NHR-a da se sabor sazove u Zadru", rekao je Hasanbegović novinarima, dodavši kako je samo jedan sabor sazvan zakonito, i to onaj u Zagrebu, a onaj u Zadru protustatutaran i nezakonit.


O protustatutarnom značaju zadarskoga skupa govori i činjenica da na taj skup nisu pozvani izaslanici najbrojnije, zagrebačke, stranačke organizacije, pa čak ni svi članovi predsjedništva stranke, kazao je Hasanbegović, ocijenivši da je cilj takvog poteza stvaranje dvovlašća te prepuštanje sudbine stranke u ruke Ministarstva uprave. "O našoj sudbini nije niti će ikada odlučivati Plenkovićevo Ministarstvo uprave, o našoj političkoj sudbini odlučivat će isključivo Bog i Hrvati", poručio je Hasanbegović.


Bruna Esih u ponedjeljak je u Zadru ponovno jednoglasno izabrana za predsjednicu stranke Neovisni za Hrvatsku, nakon tri sata zasjedanja delegata iza zatvorenih vrata na Višnjiku. "Na izbornom saboru u Zadru, koji je napravljen prema statutu i svim zakonima, potvrđeno je da sam ja još uvijek aktualna predsjednica Neovisnih za Hrvatsku, izabrali smo novo predsjedništvo i članove središnjih tijela stranke", izjavila je Esih u Zadru nakon izbornog sabora stranke. Paralelno se održavao i sabor stranke u Zagrebu, za što je Esih rekla kako je "potpuno jasno da se tu radi o pokušaju nezakonitog preuzimanja stranke".
"Bez obzira na to koliko nas je ovo poljuljalo, moramo biti još jači i dokazati se na terenu svojim radom. Jer svi sabori bez tih rezultata ništa ne znače", poručila je. Na pitanje novinara kakva je sudbina Zlatka Hasanbegovića u stranci, Esih je odgovorila da uopće ne zna što se sve događalo u Zagrebu. "Za svoju sudbinu u životu općenito ljudi su sami zaslužni. Odrasli smo ljudi, donosimo odluke i stvari s kojima se moramo nositi, jer ako ne možemo, onda ne zaslužujemo zvati se političarima", istaknula je Esih. Uoči izbornog sabora u Zadru poručila je da se ni jedan stranački sabor ne može održati ako nema kvoruma i da je na saboru u Zadru pet od šest županijskih organizacija. Šestu, kaže, čini gradska organizacija Zagreba, na čijem je čelu njezin protukandidat Zlatko Hasanbegović. H
O našoj političkoj sudbini odlučivat će isključivo Bog i Hrvati, poručio je Hasanbegović
Možda ste propustili...

POTPISANA DVA UGOVORA VEZANA UZ RIJEKU I SISAK

Ina u projektima obnovljive energije