Novosti
SUDIONIK NAPADA U PULI JE I PRIPADNIK ORUŽANIH SNAGA

Napadaču prijeti izbacivanje iz vojske
Objavljeno 23. srpnja, 2019.
Ministarstvo obrane (MORH) osudilo je u ponedjeljak napad na stariju osobu u Puli, koji se dogodio u nedjelju, te najavilo kazneni i stegovni postupak protiv pripadnika Hrvatske vojske ako se utvrdi da je sudjelovao u napadu.


Prema informacijama dobivenim od nadležnih državnih tijela, postoje osnove sumnje da je jedan pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske izvan radnog vremena, izvan redovne djelatne službe, sudjelovao u napadu na stariju osobu, priopćio je MORH. Ako se kriminalističkim istraživanjem utvrdi da je pripadnik Hrvatske vojske počinitelj kaznenog djela, pokrenut će se kazneni i stegovni postupak koji za kaznu može imati prestanak djelatne vojne službe, ističe MORH. Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska najoštrije osuđuju napad u Puli i oštro sankcioniraju bilo kakav oblik nasilja. Riječ je o izdvojenom slučaju neprimjerenog ponašanja koje smatraju nedopustivim. MORH izražava žaljenje zbog nemilog događaja i upućuje isprike zbog nedopustivog ponašanja pripadnika OS RH, kaže se u priopćenju.


U Puli su u nedjelju tijekom noći tri maskirana počinitelja nakon verbalnog sukoba fizički napala 77-godišnjeg muškarca, koji je završio u pulskoj bolnici, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. Policija je u nedjelju navečer uhitila tri muškaraca koji se dovode u vezu s događajem - jedan je uhićen na području Pule, a dvojica na području Zagreba.
Žrtva napada Evelino Vale ispričao je u ponedjeljak novinarima okolnosti napada, rekavši kako je oko 6.15 u nedjelju upozorio tri muškaraca da ne diraju zastave na terasi kafića. Pitali su ga kada se kafić otvara, na što im je on rekao da se otvara u 8.30, nakon čega su otišli. Sat vremena kasnije vratili su se i napali ga. Bacili su i stolac na njega te su ga, kako je rekao, udarali nogama. Vale je uspio pobjeći. H/D.Pav.
Možda ste propustili...

BRAČNI PAR RASPUDIĆ NAVODNO NAPUSTIO STRANKU

Sastavljanje lista za europske izbore izazvalo raskol u Mostu?

U RAFINERIJI NAFTE RIJEKA

Pokretanje proizvodnje