Kultura
POSLASTICA ZA LJUBITELJE JAZZA NA DUBROVAČKIM LJETNIM IGRAMA

Nastupa ugledni trio Avishai Cohena
Objavljeno 22. srpnja, 2019.
Ljubiteljima jazza 70. Dubrovačke ljetne igre donose pravu poslasticu – ugledni trio Avishai Cohena, koji će nastupiti na jednoj od najljepših otvorenih pozornica, taraci tvrđave Revelin, 23. srpnja u 21.30. Tijekom svoje dugogodišnje glazbene karijere basist Avishai Cohen, vođa trija u kojemu su i klavirist Elchin Shirinov te bubnjar Noam David, ostvario je suradnju s nekim od najuglednijih svjetskih glazbenika, kao što su Bobby McFerrin, Roy Hargrove, Herbie Hancock, Kurt Rosenwinkel, Nnenna Freelon i Alicia Keys, a surađivao je i s najvećim svjetskim orkestrima poput Londonskog i Izraelske filharmonije. Kritika za njegove koncerte tvrdi da su ‘‘jedinstveni i neponovljivi te pravi privilegij za sve prisutne sretnike‘‘, a časopis DowBeat naziva ga ‘‘jazz-vizionarom globalnih razmjera‘‘. Pronalaskom savršene glazbene kombinacije Cohen je sa svojim triom izdao tri studijska albuma: Gently Disturbed, From Darkness te posljednji Arvoles, prije samo mjesec dana, kojim je publici podario ‘‘zagonetnu, mističnu, čarobnu, ali izvanserijsku‘‘ glazbu pod utjecajem klasičnog jazza i klasične glazbe, be-bopa i hard-bopa, swinga, hip-hopa i afričko-karipskih ritmova.

Na Dubrovačkim ljetnim igrama tijekom povijest nastupili su brojni legendarni svjetski jazzisti, među kojima su i Duke Ellington, Dizzy Gillespie, Thad Jones, Michel Camilo, Nnenna Freelon, Dee Dee Bridgewater i Gregory Porter, a u ovu elitu svjetskog jazza sada možemo dodati i Avishaija Cohena.

- Veseli me što smo nastavili suradnju s najvažnijom kulturnom manifestacijom u zemlji koja jubilarni 70. put Dubrovnik pretvara u jedinstvenu pozornicu umjetnosti. Mastercard je prepoznao Igre i Dubrovnik kao perjanice domaćeg i svjetskog turizma, te su našli svoje mjesto i na našoj platformi Priceless Croatia (www.priceless.com), koja nudi jedinstvena iskustva lokalnim i inozemnim korisnicima Mastercard kartica te tako dodatno promiče turističku ponudu destinacije. Nastup Avishaija Cohena na taraci Revelina s nestrpljenjem iščekujemo - poručila je Helena Šekerija iz Mastercarda, pokrovitelja koncerta.

Ulaznice su dostupne preko www.dubrovnik-festival.hr ili servisa www.ulaznice.hr te na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1), svakim danom od 9 sati do 21.30. T.K.

Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

ĐAKOVAČKI KULTURNI KRUG: “NARATIV I RAZUMIJEVANJE” I “ČUDO”

Izdane dvije nove knjige

U MRAMORNOJ DVORANI GRADSKOG MUZEJA VUKOVAR

Koncertni ciklus Eltz: Duo Eolian

U ETNOLOŠKOM CENTRU BARANJSKE BAŠTINE

Izložba “Tisućljeća među rijekama"

Najčitanije iz rubrike