Sport
RADNO LJETO TRENERA VRIJEDNOSNICA OSIJEK

Nakon SAD-a i Kine odmor, pa dolazak u Osijek
Objavljeno 22. srpnja, 2019.
Trener osječkih košarkaša Domagoj Kujundžić u reprezentaciji je u funkciji pomoćnika izbornika

Dosta je hrvatskih košarkaških reprezentacija aktivno ovog ljeta. Dok se u Europi igraju smotre za mlađe uzraste, naša "perjanica", seniorska selekcija, nastupa na drugim kontinentima. Prvi put Hrvatska je tako igrala NBA ljetnu ligu u Las Vegasu, a trenutno se nalazi u Kini, gdje ju čeka nastup na Kupu Borislav Stanković. Hrvati brane lanjski naslov, a igrat će protiv domaćina, Latvije i Tunisa.


Naravno, Hrvatska na tim turnejama nije ni u približno najjačem sastavu, izborniku Veljku Mršiću ove akcije prije svega će poslužiti da vidi na koga će moći računati kada krenu kvalifikacije za Eurobasket 2021. Imat će Stručni stožer što analizirati, a to znači da će aktivnu ulogu imati i trener osječkog premijerligaša. Domagoj Kujundžić je u reprezenataciji u funkciji pomoćnika izbornika, kojeg smo uspjeli uhvatiti između dvije akcije, znači uoči odlaska na Daleki istok.


- Imali smo prigodu prvi put zaigrati u društvu NBA klubova, što je za sve nas, a posebno igrače, bilo veliko iskustvo. Turneja je bila uspješna, bez obzira na to što rezultatski možda ne izgleda tako. Odigrali smo u Las Vegasu pet utakmica, nismo dobili ni jednu, ali bili smo blizu, posebno u posljednjoj utakmici protiv Oklahome. Nitko nas u tim dvobojima nije razbio, što smo se malo i pribojavali prije dolaska, jer bilo je dosta nepoznanica. No igrači su odlilčno reagirali, odigrali maksimalno i predstavili hrvatsku košarku u jako dobrom svjetlu - kaže Kujundžić, kojemu ovo nije bio i prvi odlazak preko Velike bare.


- Prije desetak godina bio sam dva tjedna gost na sveučilištu Florida State, gdje sam se imao prigode upoznati s trenažnim procesom koledža koji je ugledan i ima dosta uspjeha na nacionalnoj razini. Prošlo je dosta vremena, ali i ova turneja nije nam otkrila ništa novo. U SAD-u se igra brza, jednostavna košarka, u Ljetnoj ligi su igrači koji se bore za ugovore i koji "grizu", ali naši igrači potvrdili su da se mogu s njima nositi na parketu - smatra Kujundžić.


"Repka" je sada u Kini (ostat će se kraće od planiranog jer je drugi turnir otkazan), koja je i domaćin SP-a, znači da Hrvatska stiže mjesec i pol dana prerano. Znamo da nas nema na Svjetskom prvenstvu, ali u to vrijeme Kujundžić će biti zatrpan klupskim obvezama. U Vrijednosnicama Osijek slaže se roster, bit će dosta posla ovoga ljeta, a momčad će biti na okupu od sredine kolovoza.
- Planiramo krenuti u punom pogonu nakon Velike Gospe, do tada ćemo se, vjerujem, i kompletirati - kaže Domagoj Kujundžić koji je za razliku od svojih igrača iz osječkih redova imao radno ljeto.


Nino Benčina
U Vrijednosnicama Osijek slaže se roster, klupska uprava ovoga ljeta ima pune ruke posla
JOŠ TRI-ČETIRI OZBILJNA IGRAČA
Košarkaši Vrijednosnica Osijek okupit će se nakon Velike Gospe, a tjedan dana ranije s radom trebaju krenuti mlađe snage, pod vodstvom pomoćnika Marka Mandića.

- U kontaktu sam s klupskim čelništvom, koje radi na popunjavanju kadra. Nešto smo već i realizirali, ali još bar 3-4 ozbiljna igrača trebamo da bismo zadržali razinu na kojoj smo bili prošle sezone. Nadolazeća donosi i veći broj utakmica, stoga se moramo popuniti na vrijeme i što kvalitetnije - priželjkuje trener košarkaša s Drave i pomoćnik u reprezentaciji Hrvatske.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana