Sport
RADNIČKI IZ MECA POČEO PRIPREME ZA ČETVRTOLIGAŠKU SEZONU

Mario Amidžić ovoga ljeta stvara posve novu momčad
Objavljeno 21. srpnja, 2019.
S pripremnim aktivnostima za novu čevrtoligašku sezonu počeli su nogometaši Radničkog iz Meca. Sada u okviru Osječko-baranjske i Vukovarsko srijemske županije kamo su učenici trenera Marija Amidžića dospjeli nakon prošlosezonskog šestog osvojenog mjesta na razini Slavonije i Baranje, ostajući ispod crte za trećeligaški razred za koji će u sljedećoj sezoni biti jedni od glavnih aspiranata. Sudeći prema ovoljetnim migracijskim aktivnostima, odlascima i dolascima, koji su donijele veliki promet u klupskoj administraciji.

Otišlo je iz Meca, naime, čak 12 igrača, a mogao bi i Karamatić koji se nalazi na probi u Belišću te opravda li ukus tamošnje struke na čelu s Rupnikom, postat će član toga hrvatskog trećeligaša. Za četvrtoligaša iz Meca neće više igrati: Vanja i Luka Kovač, Babić, Kontrec, Pole, Jeftimir, Nađ, Cvetko, Špoljarić, Uglješić, Jagetić i Kuzevski. Osječki iskusni trener Amidžić istodobno nije sjedio prekriženih ruku jer je doveo deset igrača s predznakom pojačanja. Ponajprije se to odnosi na dosadašnjeg člana bjelobrdskog drugoligaša BSK-a Marina Ištvanića te Slavka Barata koji je u dresu Borca iz Kneževih Vinograda prošle sezone bio najbolji strijelac MŽNL Slavonije i Baranje. Uz njih, novaci su još: Robert Kubica, Dominik Čaić, Pavao Kovačević (svi Darda), Marko Vladić (Borac, Kneževi Vinogradi), Marijan Belčić (Bilje), Marko Karanović (Olimpija, Osijek), Teo Ranogajec (Belišće) i Stjepan Matanović (Mladost, Antin). Osim tih deset novopridošlih, prozivci su se odazvali i starosjedioci: Džanko, Marković, Oroz, Šćurla, Rajndl, Horvat, Šarić, Pintarić, H. Kovačević i Šmit, a sedmorka je opravdala uvodni izostanak. Poslije obavljene prozivke igrači su izišli na teren i odmah odigrali susret s trećeligaškim sastavom Vukovara 1991 u kojemu nije bilo pobjednika, ali je zato postignuto deset pogodaka ravnomjerno raspoređenih (5:5).

Zbog potrebe formiranja nove momčadi, trener Amidžić dogovorio je brojne pripremne testove do početka prvenstva kombinirajući ih s trenažnim aktivnostima koje će se, uglavnom, obavljati na nogometnom igralištu u Mecama. D.Lekšan
Možda ste propustili...

NK OSIJEK DANAS U GRADSKOM VRTU IGRA PRIJATELJSKI SUSRET

Kleinheisler, Jugović i Bočkaj protiv Cityja u punom pogonu

MŽNL “OSIJEK-VINKOVCI” - 13. KOLO

Vodeći na sastave iz donjeg doma