Sport
PAROVI ČETVRTFINALA SP-A U VATERPOLU

Nijemci uvjerljivo do sraza s Hrvatskom
Objavljeno 22. srpnja, 2019.
Hrvatska vaterpolska reprezentacija u sutrašnjem četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Gwangjuu (8.30 prema hrvatskom vremenu) igrat će protiv Njemačke. Dvoboj s aktualnim svjetskim prvacima Nijemci su osigurali uvjerljivim izdanjem u osmini finala, u kojem su Južnu Afriku svladali s čak 25:5 (5:2, 6:0, 9:1, 5:2). Strijelce Njemačke predvodio je Luuk Gielen sa šest pogodaka, a po tri su zabili Ben Reibel, Marko Stamm i Marin Restović. Lak posao imala je i Španjolska, koja je sa 15:7 svladala Japan, Australija je boljim izvođenjem peteraca porazila Crnu Goru sa 13:11 (9:9), a Grčka je sa 11:9 bila bolja od SAD-a.

U četvrtfinalu (23. srpnja) igrat će se susreti Srbija - Španjolska, Hrvatska - Njemačka, Mađarska - Australija i Italija - Grčka.

Hrvatski su vaterpolisti velik favoriti u srazu s Nijemcima, s kojima su ovog ljeta zajedno trenirali u Šibeniku i odigrali prijateljski susret u Splitu prije tri tjedna te lako i uvjerljivo slavili, s čak 12 pogodaka razlike (22:10). S obzirom na dosadašnja izdanja Barakuda u Gwangjuu te tri dvoznamenkaste pobjede (Australija i SAD po 10, Kazahstan 16 pogodaka razlike), jasno je kako se očekuje njihova nova pobjeda i prolazak u polufinale, u kojima bi igrale s boljim iz ogleda Srbije i Španjolske.

Rutinskim osvajanjem prvog mjesta skupine izabranici Ivice Tucaka osigurali su si i čak tri slobodna dana, od kojih je posljednji ovaj današnji. Subota je osim za trening iskorištena i za zajedničku večeru reprezentativaca i stručnog stožera s vodstvom Hrvatskog vaterpolskog saveza, što je već uobičajena tradicija na velikim natjecanjima nakon raspleta po skupinama, a prije nokaut-faze, a u nedjelju je na rasporedu bio kraći sparing-trening s reprezentacijom Italije. Atmosfera u hrvatskim redovima je odlična, a dobra vijest je i da nema problema s ozljedama igrača.
G.R.
Možda ste propustili...

NOVI USPJEH MLADOG ČEPINČANINA

Tadić startao sedmi, završio treći

EUROPSKO PRVENSTVO U BOKSU

Veočić je krenuo pobjedom od 5:0

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana